Koka pastan efter förpackningens anvisningar (al dente). Stek köttfärsen tillsammans med löken, tillsätt därefter tomatpuré, buljongen upplöst i vattnet, paprikan, chilifrukten, bönorna och majsen, låt det koka ihop ca 5 minuter
Måndag och ännu en strålande vacker dag ute. Dagen recept är ett riktigt "rest-tips". Denna svängde jag nämligen ihop av sådant jag hade hemma i kylen, lite rester av en tidigare pastamiddag
Sätt ugnen på 225°. Bryn färsen i olja 2–3 min. Rör ner lök och vitlök och fräs ytterligare 1 min. Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, kalvfond och vatten
Chips Gratäng. 500 g Fläskfilé2 Tomater1 Gul lök200 g Pepparchips eller Grillchips (mannen gillar med peppar och jag med Grill)Champinjoner (färska eller på burk)/ eller kantareller4 dl Grädde eller mjölkSå här gör man
4 port 600 g fläskfilé (går även med kycklingfilé) 3 tomater 1 pkt bacon, klippt 1 stor brk champinjoner 5 dl grädde 3 msk sötstark senap 1 vitlöksklyfta kalvfond riven ost Bryn bacon och låt rinna av på papper
Vabruari kallas det ju av en anledning. Jag blir hemma med Affe idag. Danne hade migrän igår och nu är det väl bara att gå och vänta på självaste flunsan eller magsjuka eller nåt annat spännande