Skölj och snoppa krusbären. Lägg dem i en kastrull och koka upp dem i en minut med vattnet. Tillsätt frön och resten av stången tillsammans med rivet citronskal till bären
Rör om då och då. Smaka av med portvin, salt och svartpeppar. Skala och skiva rödlöken och fräs den i olivolja på medelvärme i ca 10 minuter. Tillsätt vinäger, farinsocker och socker sjud samman i ca 40 minuter
Eftersom man generellt säger att bärochfrukt har mer vitaminer och antioxidanter ju mer färg de har så bör dessutom aronia ligga högst på listan, för de är extremt färgrika, blåsvarta bär
För att fortsätta den söta vägen, och detta inläggs egentliga innehåll tänkte jag tipsa en god vinbärspajen som jag bjöd Ann-Louise och hennes make på sist vi var här
Rensa bärenoch lägg dem i en gryta. Hallonsylt är något jag alltid har hemma ifall man får besök och behöver slänga ihop en rulltårta snabbt till exempelt eller om man vill göra smarriga hallongrottor