Bär och Frukt

Bär och Frukt

  • 7 Recept
Krusbärsmarmelad med vanilj – enkelt recept

Krusbärsmarmelad med vanilj – enkelt recept

Skölj och snoppa krusbären. Lägg dem i en kastrull och koka upp dem i en minut med vattnet. Tillsätt frön och resten av stången tillsammans med rivet citronskal till bären
Björnbärsmarmelad

Björnbärsmarmelad

Lägg frysta bär, socker och apelsinsaft i en tjockbottnad kastrull. Rör om då och då. Sätt på lock och låt kallna
Rödlöksmarmelad

Rödlöksmarmelad

Rör om då och då. Smaka av med portvin, salt och svartpeppar. Skala och skiva rödlöken och fräs den i olivolja på medelvärme i ca 10 minuter. Tillsätt vinäger, farinsocker och socker sjud samman i ca 40 minuter
Röd vinbärssylt

Röd vinbärssylt

Häll bären i en kastrull och mosa dem något. Ta sylten från värmen och skumma den. Förslut och förvara mörkt och svalt
Aroniasylt / Aroniamarmelad

Aroniasylt / Aroniamarmelad

Eftersom man generellt säger att bärochfrukt har mer vitaminer och antioxidanter ju mer färg de har så bör dessutom aronia ligga högst på listan, för de är extremt färgrika, blåsvarta bär
Godaste vinbärspajen!

Godaste vinbärspajen!

För att fortsätta den söta vägen, och detta inläggs egentliga innehåll tänkte jag tipsa en god vinbärspajen som jag bjöd Ann-Louise och hennes make på sist vi var här
Hallonsylt

Hallonsylt

Rensa bärenoch lägg dem i en gryta. Hallonsylt är något jag alltid har hemma ifall man får besök och behöver slänga ihop en rulltårta snabbt till exempelt eller om man vill göra smarriga hallongrottor