Safta sylta

Safta sylta

  • 5 Recept
Smörstekta päron med chokladmousse

Smörstekta päron med chokladmousse

Skala päronen och skär dem i bitar. Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek päronen långsamt i smör och socker tills de blir mjuka
Päron med tosca

Päron med tosca

En enkel men jättegod efterätt som serveras med en klick kall grädde. 1 stor eller 6 små pajer 1 stor burk konserverade påronKnäckglasyr2 dl mandel100 g smör1½ dl strösocker2 msk vetemjöl2 msk grädde eller mjölk Ugnsvärme - 175 graderSkär päronen i skivor och lägg dem i en smord pajform
Lingonkokta päron

Lingonkokta päron

Skala päronen och skär av det knubbiga i botten så att de kan stå upp. Ställ dem i en kastrull. tillsätt lingon, lingonsaft, vatten, stjärnanis, kanel och socker
Päron i ugn med havretosca

Päron i ugn med havretosca

Päron i ugn med havretosca - Superlätt och gott (8 port). 4 st stora päron. 100 g smör. 1,5 dl strösocker. 2 msk vetemjöl
Inkokta päron

Inkokta päron

På sambons släktgård växer det gråpäron i ett träd. Jag älskar att bara äta dem som de är men de blir snabbt dåliga och är svåra att njuta av under en längre tid