Fick lite påfyllning av älgkött för ett tag sedan och vad passar inte bättre än att njuta av en mustig viltgryta med lite medelshavstoner med vita bönor, vitlök och raspat citronskal
God söndagkväll. Hoppas att ni alla har haft en trevlig och avkopplande helg. Idag har jag efter X antal veckors framåtskjutande äntligen tagit mig i kragen och städat i stora förrådskåpet i köket
Skär köttet i tunna skivor och strimla det sedan. Det går enklast om det är halvfruset. Bryn köttet i en stekpanna i omgångar och lägg över i en gryta, Tillsätt tacomixen och vattnet och låt det hela puttra tills det blir riktigt mört
Tråkväder ute, regn och rusk men temperaturen är hög här i norr, med tanke på att det är november. Jag hade ingen lust att gå ut idag, istället gjorde jag en farsdagsmiddag som passar bra när man har älgjägare i familjen
Det fanns ännu en bit älgkött i frysen och det blev en stor kastrull soppa på Hälge denna gång. Köttbiten var så pass stor att jag fick dela upp det på två kastruller, då jag just tagit ut min största kastrull till villan…vadå typiskt…
Jag blev bjuden på middag hos goda vänner häromdagen och såg det som ett perfekt tillfälle att testa ytterligare en Potatisgratäng från Outinens potatis
Det här var andra gången jag lagade köttsoppa (på älgkött) och den blev jätte jätte god. Hemligheten tror jag är att koka köttet en, två dagar före man skall äta det och låta köttet koka riktigt länge och även grönsakerna (då på väldigt låg temperatur)