Kakor

Kakor

  • 44 Recept
Hassel- och valnötskakor

Hassel- och valnötskakor

1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Rosta nötterna i en medelvarm torr stekpanna. Ta upp hasselnötterna och gnugga av skalen i en handduk
Drömmar

Drömmar

När kakorna är färdiga smakar de inte något av den doften. Eftersom det är hjorthornssalt i dessa kakor sticker det i näsan när man gräddar dem i ugnen, särskilt under de första 5-10 minuterna
Chocolate fudge brownies

Chocolate fudge brownies

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att mixa dadlarna i en mixer. Tillsätt jordnötssmör, vaniljpulver, kokosolja och mandelmjölk och mixa till en jämn smet
Magiska trollspön

Magiska trollspön

Ta ut kakorna och låt dem svalna helt. Doppa varje ände av kakorna i chokladen och låt stelna på kall plats
Fikongrottor

Fikongrottor

Ta ut kakorna och låt de svalna. Sätt ugnen på 200 °C. Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål och vänd ner i smörblandningen
Choklad-kokosrutor

Choklad-kokosrutor

Vispa ägg och farin pösigt. Blanda farinsocker, vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Vänd ner i smeten tillsammans med margarinet
Glutenfri kokosrulle

Glutenfri kokosrulle

Vispa äggen och de båda sockersorterna lätt och luftigt. Blanda samman de övriga ingredienserna och vänd ner i smeten
Brown Sugar Squares

Brown Sugar Squares

Sätt ugnen på 150-175 °C. Smält smör eller magarin och farinsockret i en kastrull. Låt sjuda i 5 minuter
Havrekakor med choklad & valnötter

Havrekakor med choklad & valnötter

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen & nötterna. Vispa socker & smör till en krämig massa. Blanda samman de torra ingredienserna & tillsätt dem i smöret tillsammans med ägget
Biskvier i form

Biskvier i form

Doppa krämen på kakorna i den smälta chokladen. Sätt in kakorna i frysen i 30 minuter. Mal mandeln. Blanda mandel och florsocker