Kokboken

Kokboken

  • 13 Recept
Korvkaka - Leverlåda

Korvkaka - Leverlåda

Koka risgrynen i vattnet 10 min. Fyll på mjölken och koka ytterligare 25 min. Hacka löken i små bitar. Skär levern och fläsket i små tärningar samt mixa dem tillsammas till puré
Frikadeller i tomatsås

Frikadeller i tomatsås

Det här är en rätt med massor av kärlek och som brukar vara väldigt populär. Den känns väldigt genuin men är samtidigt lätt att göra och tar inte lång tid - ett säkert kort helt enkelt
Pasta vongole

Pasta vongole

Rensa och skölj vongole. Eller borsta och skölj hjärt- och blåmusslor. Släng bort de öppna musslor som inte sluter sig när du knackar på dem
Jordnötspastej

Jordnötspastej

För ett tag sen köpte jag orostade jordnötter för första gången. De smakade inte så kul i sig men jag slängde in dem i 150 grader i ugnen ca 10 min (rörde om några gånger under tiden) och ut kom de godaste jordnötter jag ätit
Leverkaka (Korvkaka)

Leverkaka (Korvkaka)

Koka grynen i vattnet under lock på svag värme tills det nästankokar in. Det tar ca 30 minuter. Späd med mjölken och koka tillen lös gröt
Shepherd's pie - köttfärs/potatismos paj

Shepherd's pie - köttfärs/potatismos paj

Shepherd's pie är en Engelsk klassiker som görs med kött/köttfärs och potatismos täcke. Har du tröttnat på dem vanilgaste köttfärsrätterna så är denna paj ett trevligt alternativ
Korvkaka

Korvkaka

Dags för något som nog inte står på många matsedlar nu för tiden. Korvkakan. Det visade sig svårare än jag tänkt att laga denna rätt för varje gång jag försökte köpa lever så var den slut men skam den som ger sig, på tredje försöket lyckades jag få tag på lite ungnötlever
Ugnsbakad torskrygg med bacon

Ugnsbakad torskrygg med bacon

Lutfisk är ingen favorit för mig medan torsk däremot gillas skarpt. Jag hade några fina ryggfiléer i frysen som jag lagade till när det var dags för middag