Sill

Sill

  • 22 Recept
SKÄRGÅRDSSILL

SKÄRGÅRDSSILL

Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny SillSillinläggningSilltårtaMatjessillMatjessillstårta 1 paket Abba 5-minuterssill, filéer
Inlagd sill till julbordet

Inlagd sill till julbordet

Något som är väldigt enkelt och som du kan imponera med på julbordet, är att lägga in din egna sill. Grunden till inlagd sill är en lag kokt på ättika, socker och vatten
SENAPSSILL

SENAPSSILL

Häll av lagen från sillen (spara lite av lagen) och skär sillen i bitar. Vänd ner sillbitarna i senapssåsen
ITALIENSK SILL

ITALIENSK SILL

Häll av lagen från sillen och skär den i bitar. Blanda i parmesanost, crème fraiche, majonnäs och sillen i blandningen
BRANTEVIKSSILL

BRANTEVIKSSILL

Sila av lagen från sillen och spara i en skål. Skär sillen i bitar (om du använder hela filéer). Varva sillen i en burk med lök, kryddor, citronzest, smulat lagerblad och dill
Kräftströmming

Kräftströmming

Salta köttsidorna. Rulla fisken med köttsidorna utåt och ställ tätt i ugnsform. Strö på dill och dillfrö
Kräftströmming

Kräftströmming

Salta filéerna och rulla dem med köttsidan utåt. Ställ eller lägg rullarna i en ugnsform. Strö på dill och dillfrön
Kräftströmming i tomatsås

Kräftströmming i tomatsås

Värm ugnen till 150°. Rensa och skölj strömmingen och rulla filéerna med köttsidan ut till fasta rullar
Sommarasill (Brantevikssill)

Sommarasill (Brantevikssill)

Snart midsommar och dags att lägga in sillen. Idag har jag lagt in min sommarsill. Den påminner lite om Brantevikssill men görs inte från färsk sill såsom Brantvikssill görs
Kabanoss och vitkålsgratäng

Kabanoss och vitkålsgratäng

Jag älskar vitkålsgratäng. Särskilt nu när vitkålen är färsk och billig. ) Prova om du inte gjort det. Vitkålsgratäng
Inlagd sill

Inlagd sill

Häll lagen från sillen, spola i kallt vatten i sil och låt filéerna rinna av. Låt sillen stå kallt i 2 dygn. 2 brk (à 420 g) urvattnad inläggningssill (jag brukar ta 3 burkar)
Sillröra på knäcke

Sillröra på knäcke

Gör så här Låt sillen rinna av. 100 g matjessillfiléer. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 100 g matjessillfiléer 2 hårdkokta ägg ½ dl hackad färsk gräslök 2 msk orökt kaviar 1 dl Arla® gräddfil
Senapssill

Senapssill

Lägg ner sillbitarna. 5-minuterssill, 420 g. 1. Blanda samtliga ingredienser till såsen utom olja och dill i en skål
Egengjord dill- och tomatsill

Egengjord dill- och tomatsill

Jag älskar kräftmarinerade sill men varför heter den så egentligen, det är ju ingen kräfta i. Jag ville ju givetvis testa att göra min egen kräftmarinerade sill och valde därför att ha i kräm av soltorkade tomater för att få lite färg och givetvis en god smak
Västerbottenssill

Västerbottenssill

Först ut är denna västerbottenssill som jag gjorde till julbordet. En riktigt god sill som ni bara måste testa
Västerbottenssill

Västerbottenssill

Låt sillen rinna av ordentligt i ett durkslag. Skär sillen i så stora bitar som du önskar. Vänd ner sillen i blandningen
Löjromssill

Löjromssill

Låt lagen rinna av sillen. Skär sillen i centimetertjocka lite sneda bitar. Blanda såsen och häll den över sillen
Krämig julsill II

Krämig julsill II

Låt sillen rinna av och skär den sedan i sneda bitar. Lägg i sillbitarna. 2 st burkar matjessill. Rör samman gräddfilen med majonnäs och kaviar