Mina favoriter

Mina favoriter

  • 17 Recept
Mina favoriter
En inspirerad kycklingleverpastej

En inspirerad kycklingleverpastej

Själv avnjöt jag mina pastejsmörgåsar cornichonger. Inspirationen till denna skapelse kommer från ett blogginlägg av Silverkocken , en man vars produktivitet och kreativitet i köket aldrig upphör att fascinera mig
Julleverpastej

Julleverpastej

I år blev det matberedarvarianten. En hemlagad pastej är kanske inte så vanligt på julbordet längre. Hos oss finns det alltid och är enklare att göra än man tror
Leverpastejen

Leverpastejen

 . Jag har för första gången i mitt liv lagat leverpastej. Det lär inte bli sista gången, det lovar jag, en ny tradition är född
Leverpastej

Leverpastej

Lägg grislevern i blöt i mjölken över natten. Torka den torr och skär den i bitar. Bryn löken i smöret. Tag undan 50 g späck och skär den i tunna skivor och klä en ugnsfast form
Äppelmos med sting i

Äppelmos med sting i

Skölj och dela syrliga äpplen i 4 klyftor. Skär bort skadade partier och kärnhus. Lägg äppelklyftorna i en kastrull och tillsätt färskpressad citronsaft, citronskal, strösocker, kanelstång och vaniljstång
Marinad med sting

Marinad med sting

En smakrik marinad med sting skulle jag vilja beskriva denna. Jag använder den framförallt för att marinera quorn men förstås så fungerar den till sojakött, kött och kyckling mm också
Marinad

Marinad

Jag älskar att grilla och vi gör det året runt. Enligt mig så ska det vara kolgrillat. Här kommer ett recept på en marinad som passar bra till fläskkött och kyckling
Goood marinad till lax

Goood marinad till lax

Det har blivit mycket grill i veckan med både fisk och kött. Jag tänkte därför tipsa om en god marinad som jag svängde ihop till våra laxkotletter
Marinad till grillad fisk

Marinad till grillad fisk

När jag grillar fisk vill jag gärna ha citroniga smaker, alternativt smaken av lime. Ibland blandar jag de två
Krusbärsmarmelad med whiskey

Krusbärsmarmelad med whiskey

Måste göra något av alla krusbär och provade därför ett recept jag hittade på nätet. (Det florerar på många ställen så jag vet inte var det ursprungligen kommer ifrån)
Krusbärspaj med mandelmassa

Krusbärspaj med mandelmassa

En riktig dessertpaj med kokos, mandelmassa och krusbär. Pajdeg. 125 g smör, kallt och skuret i tärningar3 dl vetemjöl2 msk strösocker1 äggFyllning
Världens godaste vinbärsmarmelad/sylt x2

Världens godaste vinbärsmarmelad/sylt x2

I år har det hänt en smärre katastrof, min kompis Johannas vinbärsbuske har blivit sjuk och bestämt sig för att inte producera några bär
Mummamarmelad

Mummamarmelad

Jag har redan gjort flera olika marmelader, men när jag bläddrade i Hela Sveriges Husman och såg receptet på Mummamarmelad så kunde jag inte låta bli att göra en burk av den
Röda vinbärs marmelad

Röda vinbärs marmelad

Rensa bären från stjälkarna och kör bären i en matberedningsmaskin. Blanda bärmos och vatten, koka i 15 minuter på svag värme
Guns syltade gröna tomater

Guns syltade gröna tomater

Dag 1. Klyfta tomater och lägg i bunke, varva med salt och låt ligga över natten i kyl. Dag 2. Koka ättika och socker till lag