Godaste vi har ätit på länge. Jag gjorde så mycket, men det blev ändå inte så mycket kvar. Hela familjen älskade verkligen denna rätt och den blev precis som på kinarestaurang
Själv avnjöt jag mina pastejsmörgåsar cornichonger. Inspirationen till denna skapelse kommer från ett blogginlägg av Silverkocken , en man vars produktivitet och kreativitet i köket aldrig upphör att fascinera mig
I år blev det matberedarvarianten. En hemlagad pastej är kanske inte så vanligt på julbordet längre. Hos oss finns det alltid och är enklare att göra än man tror
Lägg grislevern i blöt i mjölken över natten. Torka den torr och skär den i bitar. Bryn löken i smöret. Tag undan 50 g späck och skär den i tunna skivor och klä en ugnsfast form
Skölj och dela syrliga äpplen i 4 klyftor. Skär bort skadade partier och kärnhus. Lägg äppelklyftorna i en kastrull och tillsätt färskpressad citronsaft, citronskal, strösocker, kanelstång och vaniljstång
En smakrik marinad med sting skulle jag vilja beskriva denna. Jag använder den framförallt för att marinera quorn men förstås så fungerar den till sojakött, kött och kyckling mm också
Jag älskar att grilla och vi gör det året runt. Enligt mig så ska det vara kolgrillat. Här kommer ett recept på en marinad som passar bra till fläskkött och kyckling
Måste göra något av alla krusbär och provade därför ett recept jag hittade på nätet. (Det florerar på många ställen så jag vet inte var det ursprungligen kommer ifrån)
Jag har redan gjort flera olika marmelader, men när jag bläddrade i Hela Sveriges Husman och såg receptet på Mummamarmelad så kunde jag inte låta bli att göra en burk av den