Elsas jul - Öjebyröra med kräftor och Västerbottensost 1 brk kräftstjärtar. 1 dl riven Västerbottensost. 1 dl majonnäs. 2 msk hackad dill. 1 msk hel kummin. 2 cl OP Andersson Elsas Skafferi
Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze Ingredienser Portioner. 6 Revbensspjäll 1 kg tjocka revbensspjäll 4 dl rödvinsglögg 1/2 dl japansk soja 3 vitlöksklyftor 50 g färsk ingefära 10 svartpepparkorn 1 tsk salt (per liter vatten) vatten (till kokning) Glögg-glaze 1 msk finhackad ingefära 3/4 msk sambal oelek 1 msk olja 1 1/2 msk tomatpuré 2 1/2 dl rödvinsglögg 1/2 dl mörk sirap 1 kanelstång 5 kardemummakärnor 1 tsk salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong www.ica.se
Julskinka med senapsmajjo och äpple 4 1 1/2 dl majonnäs 4 tsk dijonsenap (gärna grov) 1 äpple 20 g färsk gräslök 3 msk avrunnen kapris 8 skivor julskinka 1 dl rostad lök 1 ask krasse Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Real Mayonnaise 20 % rabatt Hellmann's 400 g Mer info Ladda kupong www.ica.se
Revbensspjäll – recept Jennie Walldén Lägg revbenen i en form eller djup plåt. Salta och peppra. Häll 1-2 dl vatten i botten och täck helt runt om med almuniumfolie, ångan som bildas ska stanna kvar under folien mittkok.expressen.se
Släng inte maten - Schnitzel av julskinka En tanke så här dagarna före jul är att inte köpa julmat av tradition utan istället utgå från vad man faktiskt gillar och kommer äta upp Min Lilla Kokvrå