Jul

Jul

  • 5 Recept
Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze

Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze

Ingredienser Portioner. 6 Revbensspjäll 1 kg tjocka revbensspjäll 4 dl rödvinsglögg 1/2 dl japansk soja 3 vitlöksklyftor 50 g färsk ingefära 10 svartpepparkorn 1 tsk salt (per liter vatten) vatten (till kokning) Glögg-glaze 1 msk finhackad ingefära 3/4 msk sambal oelek 1 msk olja 1 1/2 msk tomatpuré 2 1/2 dl rödvinsglögg 1/2 dl mörk sirap 1 kanelstång 5 kardemummakärnor 1 tsk salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Julskinka med senapsmajjo och äpple

Julskinka med senapsmajjo och äpple

4 1 1/2 dl majonnäs 4 tsk dijonsenap (gärna grov) 1 äpple 20 g färsk gräslök 3 msk avrunnen kapris 8 skivor julskinka 1 dl rostad lök 1 ask krasse Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Real Mayonnaise 20 % rabatt Hellmann's 400 g Mer info Ladda kupong
Revbensspjäll – recept Jennie Walldén

Revbensspjäll – recept Jennie Walldén

Lägg revbenen i en form eller djup plåt. Salta och peppra. Häll 1-2 dl vatten i botten och täck helt runt om med almuniumfolie, ångan som bildas ska stanna kvar under folien
Släng inte maten - Schnitzel av julskinka

Släng inte maten - Schnitzel av julskinka

En tanke så här dagarna före jul är att inte köpa julmat av tradition utan istället utgå från vad man faktiskt gillar och kommer äta upp