Roti - Bröd till indiskmat - Tunt indiskt bröd med grahamsmjölChapati - Klassiskt indiskt bröd - Enkelt tillbehör till indiskmatIndisk potatis med mynta, ingefära och vitlök - Pudina alooKikärtsgryta med kanel, kardemumma och yoghurt - Kabli chanaDela
Ris och bröd är de vanligaste tillbehören till indiskmat. Chapati – Klassiskt indiskt bröd. Ju längre norrut i Indien man kommer, det vill säga, ju längre bort från söderns risfält man befinner sig, desto vanligare blir det att servera olika slags bröd till maten
Morotshalwa är indiskt godis när det är som bäst – len morot i mjölkkola med söta kryddor, mums. Halwa är otroligt populärt i Indien och hyfsat enkelt och billigt att laga till
Under tre veckors tid kommer vi ha vår indiska vän och en kollega till henne här i Sandviken och igår bjöd vi över dem på lunch (jag stod för inhandlingen av råvaror och de fick laga maten)
Indiens mat - Indisk kokbok av Camellia Panjabi. Jag tyckte att det var kul att prova den här indiska efterrätten för att den var lite originell och olik västerländska desserter