Låt svalna Vispa äggvitorna med sockret till en blank styv marängsmet Vispa grädden Blanda den svalnade purén med grädden och vänd sedan ner marängsmeten Fördela moussen ovanpå kladdkakan, jämna till ytan noga Ställ i kylen så moussen stelnar Gelé Lägg gelatinbladen i kallt vatten Blanda socker och puré, fyll upp med vatten till 2 dl Värm blandningen, krama ur gelatinbladen och lägg i dem, rör tills de smält Låt blandningen svalna och häll/skeda den sedan över den kalla moussetårtan Ställ i kylen tills gelén stelnat Lossa tårtan från formen genom att dra en kniv försiktigt längs kanten Dekorera med färsk eller konserverad frukt Mästerverket ur en annan vinkel
Jag är fortfarande mätt efter gårdagens tårt och bakelsekalas och med smaken färskt i minnet ska jag självklart dela med mig av receptet som blev otroligt gott
Vi hade gäster från Linköping i helgen och då passade jag på att göra en tårta till fikat. Den här flädermoussen har jag velat göra länge och nu fick jag flädersaft