Kärleksmums är en klassiker som alltid håller och finns i många varianter. De här blev så där saftiga, man får hålla koll på hur länge de är i ugnen annars kan de bli torra
Godkväll. Vardagen är här igen efter en rätt så fullspäckad helg. Jag hjälpte min bo och svägerska med lite saker i deras hus i lördags, firade pappas födelsedag, träffade vänner och såklart bakade
1,5 grädde (vispad)4 dl cremefraiche (två burkar)200 gr smält choklad(vit marabou)Skalet av en citron( tvätta citronen och riv)Blanda ihop detta till en slät smetHäll upp i glas och in i kylen
Smuliga citronrutor. Hallå. Här kommer en långpannefavorit som ni måste prova i sommar. Smuliga på utsidan med krämig citronfyllning i mitten, låter väl hur gott som helst
Sätt ugnen på 175 °. Klä en rund bakform, ca 20 cm i diameter med bakplåtspapper. Lägg alla ingredienser till kakan i en matberedare och kör i några minuter
Kaninen som dykt med huvudet ner i jorden är en chokladig upplevelse med en botten av chokladpudding blandat med grädde, eller, om du vill, gör en chokladmousse
Ibland kan jag få ett sånt sug på saltade nötter, söta torkade frukter, kokosbollar och choklad. Tyvärr bor jag en bit utanför stan så det är lite onödigt tycker jag att ta bilen in till affären bara för att plocka ihop mig en påse naturgodis
Gjorde ni någonsin sådana där kladdkakor i micron när ni var yngre. Det gjorde jag. många gånger. Kladdkaka i micron var guds gåva till människan enligt mig när jag var 18 år