Ingredienser Portioner. 4 800 g rödspätta Potatis 900 g fast potatis 1/2 purjolök Gräslökstzatziki 1/2 gurka 1 vitlöksklyfta 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 2 dl matyoghurt salt och peppar Rödspätta 1/2 dl vetemjöl 3 msk smör eller margarin Till servering 1 citron 65 g machésallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och pensla laxen med blandningen
Skär fisken i fyra bitar och lägg dem i en smord ugnsform. Fördela blandningen på fiskbitarna. Krossa tacochipsen i en mortel och blanda dem med osten, och strö över fisken
Skär fisken i portinsbitar om den är i block. Lägg svampen i en eldfast form, lägg fisken ovanpå. 400 g fisk tex. Häll såsen över fisken och gratinera i 175 grader ca 25 min