Efterrätter

Efterrätter

  • 9 Recept
Mördeg basrecept

Mördeg basrecept

RÄCKER TILL 6 ST PORTIONSPAJER.  ELLER 2 ST PAJER. INGREDIENSER. 150 g smör. 4 dl vetemjöl. 1/2 dl florsocker. 1 ägg
Smuldeg

Smuldeg

Ugn 225℃. 150g smör. 6 msk strösocker. 1 1/2 dl vetemjöl. 2 1/2 dl havregryn. Ta fram smöret så de blir rumsvarmt
Lemon cheesecake

Lemon cheesecake

Cheesecake. Lemon cheesecake. Januari 18, 2016 17. 07. Baked cheesecake är så gott. Tidigare gjorde jag bara frozen men tröttnade på att man inte inte kunde ha den ute ur kylen längre än 5 minuter
Crème Caramel - Brylépudding

Crème Caramel - Brylépudding

En av mina favoritdesserter. Samma recept som till Crème Brûlée, men med karamelliserat socker i botten istället för i toppen vid tillagningen
Crème Brûlée

Crème Brûlée

Det är ju vansinnigt gott med crème brûlée, men efter att ha provätit sig igenom ett dussintal olika crème brûlée så är inte lika kul och gott längre =) Presis som med crème caramellen laborerar vi i skolan fram det ultimata receptet på crème brûlée
Petits chouxer med citronkräm - diabetes

Petits chouxer med citronkräm - diabetes

Ugn. 200°. Mät upp fett och vatten i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt mjölet under vispning och fortsätt tills smeten släpper kanten
Chokladfondant med lemoncurd och hallon

Chokladfondant med lemoncurd och hallon

Chokladfondant. Smörj formarna väl med smör. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett åt gången under vispning och till