Vintersquash är en grönsak som håller otroligt länge. Jag har haft en Blue Hubbard liggande i rumstemperatur i köket sedan i september förra året och när vi skar upp den häromdagen var den helt perfekt
Rökning och gravning av RegnbågeDe fiskar som ska gravas, filéas och benas ur. Sedan läggs de omlott med lika delar socker och salt, (i vikt) vitpeppar och några dillkvistar, först ute i rumstemperatur för att socker och salt ska smälta och sedan i kyl i ca 2 dygn
Dag 1. Fördeg250 g vatten125 g rågsurdeg (Se Surdegshjälpen)400 g fint rågmjöl, helst stenmalt. Dag 2. Bortgöring30 g jäst180 g vatten, 35 grader500 g filmjölk675 g fint rågmjöl30 g saltMängderna är ungefärligaDag 1FördegBlanda i en degbunke vatten, surdeg och rågmjöl till en tjock smet