Skala och skär löken, paprikan i klyftor. Skär fiskfiléerna i lagom stora bitar. Fräs löken, paprikan i olja några minuter under omrörning tills löken är glansig
En vardagsfavorit till. Barnen gillar den här rätten väldigt mycket. Vet faktiskt inte varför rätten heter "Ungersk korvgryta" vet inte vad som är ungerskt med den
Här är ett tvättäkta recept på perfekta Ungerska Lángos, dvs ett friterat bröd med fyllning på. Idag har jag valt att göra den med två olika fyllningar, en vanlig maträtt på festivaler och diverse tillställningar
Finns det något höstigare än att stanna inne och laga mustiga soppor och baka bröd. Inte för mig. Jag har lagat gulaschsoppa flera gånger utan att få till den där perfekta smaken någon gång
Så här gör du. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Fräs löken i oljan utan att den skall ta färg, flytta den från plattan, strö på paprikapulvret rör om och häll på ca ½ dl vatten, lägg tillbaka på plattan