alex kokbok

alex kokbok

  • 15 Recept
Ungersk färsbiffar  -  Fasírozott

Ungersk färsbiffar - Fasírozott

Dela osten i mindre bitar. Fräs löken i lite olja och låt svalna. Blanda ströbröd och mjölk sväll i 10 minuter
Ungersk hönsoppa -  Tyúkhúsleves

Ungersk hönsoppa - Tyúkhúsleves

Tina och rensa fågeln. Lägg i kallt vatten och koka upp. När det börjar koka, skumma av och salta. Lägg ned pepparkorn, grönsakerna efter skumningen
Ungersk fisksoppa - Halászlé

Ungersk fisksoppa - Halászlé

Skala och skär löken, paprikan i klyftor. Skär fiskfiléerna i lagom stora bitar. Fräs löken, paprikan i olja några minuter under omrörning tills löken är glansig
Ungersk blomkålsoppa

Ungersk blomkålsoppa

Sjud blomkålen i grönsaksbuljong tills blomkålen är mjuk. Gör en redning av olja, mjöl, paprikapulver och kallt vatten

Ungersk korvsås

En vardagsfavorit till. Barnen gillar den här rätten väldigt mycket. Vet faktiskt inte varför rätten heter "Ungersk korvgryta" vet inte vad som är ungerskt med den
Ungersk Langos

Ungersk Langos

Här är ett tvättäkta recept på perfekta Ungerska Lángos, dvs ett friterat bröd med fyllning på. Idag har jag valt att göra den med två olika fyllningar, en vanlig maträtt på festivaler och diverse tillställningar
Ungersk gulaschsoppa

Ungersk gulaschsoppa

Finns det något höstigare än att stanna inne och laga mustiga soppor och baka bröd. Inte för mig. Jag har lagat gulaschsoppa flera gånger  utan att få till den där perfekta smaken någon gång
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Så här gör du. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Ungersk gulasch, 6-8 port

Ungersk gulasch, 6-8 port

1,5-2 kg högrev i tärningar. 3 gula lökar hackade. 4 vitlöksklyftor. 1 dl paprikapulver. 4 msk hel kummin. 6 röda paprikor
Ungersk surkål  -  Székelygulyás

Ungersk surkål - Székelygulyás

Skölj surkålen, smaken blir då mildare. Fräs löken i en kastrull. Tillsätt vitlök, kött, paprikapulver, buljong, peppar och ca 1 dl vatten