Klassiska semlor. 2016-01-24, 12. 02. Gillar ni semlor. Det gör jag. Nu är det snart dags för fettisdagen, närmare bestämt den 9 februari och vad passar då bättre än en hemmagjord semla
nuIngredienser3 st ägg (gärna eko)2½ dl strösocker1 tsk vaniljsocker50 g normalsaltat smör1 dl standard mjölk3½ dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 nypa saltSmör och ströbröd till formenInstruktionerSätt ugnen på 170 graderVispa ägg, vanlijsocker och strösocker till ett vitt, luftigt skumm. 1 dl standard mjölk
Börja med att låta smöret bli rumstempererat. (Gräddning sker i 200°C eller 175°C varmluft). Blanda ner mjölet och sockret i smöret, lite i taget, med en slev
Jag tycker om mandelmassa lite för mycket. Ungefär så mycket att jag kan äta mandelmassa rakt av och alltid tar lite (läs mycket) extra av det vid bakande av mandelmassiga bakverk
Hej. Det är lite jobbigt när gästerna hinner tacka nej försent när man redan gjort en kaka men jag får ha med den ut i tjänsten på lördag istället, det blir säkert någon fikapaus haha
Choklad/Chocolate -. Nyttigt fika/Healthy sweets. Nyttiga snickersrutor. Mars 15, 2016 08. 50. När en vän för en period sen berättade att hon ska försöka leva mer hälsosamt så kom vi in på hennes absoluta favoritfika - Snickersrutor och att det skulle bli jobbigt att avstå från dem
Jag hörde på radion tidigare att våren officiellt är här. Underbart. De tjocka ytterkläderna har bytts ut mot skalkläder, det börjar lekas ute på gatan igen ( utan reflexvästar