kokbok 1

kokbok 1

Slumdog samosas

Slumdog samosas

20ark vårrulledeg (20x20 cm)Fyllning5 potatisar (ca 450 g)2 gula lökar1vitlöksklyfta1/2 tsk mald kanel1 tsk gurkmeja1 tsk mald spiskummin11/2 tsk garam masala1/2 tsk chiliflakes2 msk rapsolja2 1/2 dl vatten1 kruka koriander2 msk pressad citron11/2 tsk salt1 krm nymald svartpepparFritering1 literfrityroljaTillbehör. 1. Häll på vattnet och låt småputtra utan lock tills potatisen är mjuk och vätskan ångat bort, ca 15 min. Skär bort ca 1/3 på varje degbit så att de blir rektangulära. Lägg 1/2 dl fyllning på varje degark. Hetta upp oljan till 180 grader. 1 dl (200 g) hackad koriander blad (eller 150 g koriander blad och 50 g myntablad - Tvätta mynta och löv koriander och tappa ut vatten ordentligt)1 lök, hackad2 tsk citronsaft2 grön chili1/2 tsk salt (eller efter smak)1/2 tsk socker (eller efter smak)1/2 - tums bit ingefäraGör så här. 1 dl yoghurt naturell2 msk färsk mynta½ vitlöksklyfta1 msk pressad limeCayennepeppar efter smakSalt efter smakMixa myntan och vitlöken med limesaften, salta och peppra sparsamt. 5 dl turkisk yoghurt 10%0. 5 dl hackad färsk mynta1 msk honung1 st vitlöksklyfta0. 1. 1 vitlöksklyfta. 1/2 tsk mald kanel
Hemlagade fiskpinnar med honungs sås

Hemlagade fiskpinnar med honungs sås

Jag vet inte hur mycket ren fisk findus fiskpinnar innehåller men dom här pinnarna är 100 % fisk. Jag tar ut fisken ur frysen 15 min innan användning för att den ska vara lättare att skära igenom. mDu behöver-4 styckfrysta torskfileer1ägg1 dl vetemjöl1 dl ströbrödsmör potatisSås-2 saltgurkor1/2 dl smörgås gurka2 tsk honung1 tsk dijon senap1 burk creme fraiche2 msk majonäsca 1/2 dl dill1 msk äppelcider vinägerpeppar/saltRör ihop såsen, det ända som ska finhackas är gurkorna och dillen, låt stå i kylen. 1 ägg. 1 dl vetemjöl. 1/2 dl smörgås gurka