glass

glass

  • 8 Recept
Glassbomb med hallon och vanilj

Glassbomb med hallon och vanilj

Det här är en annan smakvariant av de tidigare publicerade glassbomberna – denna vinters desserthöjdare i Katinkas Kitchen
Italiensk kokosglass

Italiensk kokosglass

Ikväll blev glassen såååå god. Snälla ni som har en glassmaskin. Felet jag gjorde igår, som ledde till för mjuk glass, var att jag hade för få ägg i smeten
Italiensk glass - hallon

Italiensk glass - hallon

Jag har ingen glassmaskin, men jag har funderat på om man kan använda en mixer istället, så att man tar ut glassen och vispar den då och då
Glass utan glassmaskin

Glass utan glassmaskin

Man behöver inte röra i glassen under tiden. Vispa grädden tills toppar bildas. Rör i den kondenserade mjölken
Kesella glass

Kesella glass

Vem har sagt att glass måste vara onyttigt. Men tillbaks till glassen, här kommer receptet. Jag har hittat på en version som är nyttig, god och tillochmed skulle passa som protein tillskott efter träning, det ni
Hemmagjord glass

Hemmagjord glass

1. Vispa äggula och socker poröst. 2. Vispa Vaniljvispen tjock. 3. Blanda vaniljvispen, äggsmeten och smaktillsatsen
Ahlgrens bilarglass

Ahlgrens bilarglass

Kyl glassmeten i ett kallt vattenbad. Kör glassen i glassmaskinen så fort den blivit helt kall. När jag gjorde fluff till tårtorna för ett tag sedan blev jag himla sugen på att testa om Ahlgrens bilar funkade att använda i glass, var lite rädd för att glassmeten efter att den blivit kall, skulle bli till en enda stor geléklump då bilarna innehåller mycket gelatin, visst blev glassmeten lite tjockare än normalt, jag lät den inte tjockna till sig i kylen över natten utan körde den i glassmaskinen så fort den var kall och det funkade fint, fint att köra den i glassmaskinen, glassen blev tokgod, ja lite väl söt kanske då jag tog i 1,5 dl socker av misstag, 1 dl hade räckt gott och väl då bilarna är så söta i sig, glassen blev liksom lite lenare i konsistensen, inte alls geléaktig. Häll tillbaka blandningen i kastrullen, häll i Ahlgrens bilar och låt detta sjuda tills på svag värme under omrörning tills bilarna smält helt och glassmeten uppnår en temperatur på 85 grader, det får absolut inte börja koka