Ikväll blev glassen såååå god. Snälla ni som har en glassmaskin. Felet jag gjorde igår, som ledde till för mjuk glass, var att jag hade för få ägg i smeten
Vem har sagt att glass måste vara onyttigt. Men tillbaks till glassen, här kommer receptet. Jag har hittat på en version som är nyttig, god och tillochmed skulle passa som protein tillskott efter träning, det ni
Kyl glassmeten i ett kallt vattenbad. Kör glassen i glassmaskinen så fort den blivit helt kall. När jag gjorde fluff till tårtorna för ett tag sedan blev jag himla sugen på att testa om Ahlgrens bilar funkade att använda i glass, var lite rädd för att glassmeten efter att den blivit kall, skulle bli till en enda stor geléklump då bilarna innehåller mycket gelatin, visst blev glassmeten lite tjockare än normalt, jag lät den inte tjockna till sig i kylen över natten utan körde den i glassmaskinen så fort den var kall och det funkade fint, fint att köra den i glassmaskinen, glassen blev tokgod, ja lite väl söt kanske då jag tog i 1,5 dl socker av misstag, 1 dl hade räckt gott och väl då bilarna är så söta i sig, glassen blev liksom lite lenare i konsistensen, inte alls geléaktig. Häll tillbaka blandningen i kastrullen, häll i Ahlgrens bilar och låt detta sjuda tills på svag värme under omrörning tills bilarna smält helt och glassmeten uppnår en temperatur på 85 grader, det får absolut inte börja koka