Ny kokbok 1

Ny kokbok 1

  • 3 Recept
Ugnsbakad lax med apelsinsås

Ugnsbakad lax med apelsinsås

3 apelsiner1 finhackad gul liten lök1 msk margarin11/2 dl ljus buljong1 msk vitvinsvinäger1 lagerblad, 1/2 tsk salt1 msk (flytande) honung1-2 pressade vitlöksklyftor1-11/2 msk maizena + lite vatten Serveras med kokt grönsaker. Baka laxen i ugnen 12-15 minuter eller tills fiskköttet bara stelnat rakt igenom. Koka utan lock på svag värme cirka 10 minuter. Rör ut maizena (börja med 1 msk) med lite vatten till lätt redning och vispa ner den i såsen, som inte ska vara för tunn. 1 finhackad gul liten lök
Pulled beef

Pulled beef

1 kg nötkött av långkokstyp, t ex högrev, nötbog, nötytterlår. 1 msk vitvinsvinäger. 1 msk råsocker. 1 bit färsk ingefära, tumstor. 1 msk sambal oelek. 1 tsk paprikapulver. 1 tsk salt. 1 tsk grovmalen svartpeppar. Sätt ugnen på 125°C. 1 kg nötkött av långkokstyp, t ex högrev, nötbog, nötytterlår. 1 msk vitvinsvinäger. 1 msk råsocker. 4 vitlöksklyftor 1 bit färsk ingefära, tumstor. 1 msk sambal oelek. 1 tsk paprikapulver. 1 tsk salt. 1 tsk grovmalen svartpeppar
Kladdig chokladbrownie med dulce de leche och chokladfudgeglasyr

Kladdig chokladbrownie med dulce de leche och chokladfudgeglasyr

350 g mjukt smör6 dl strösocker3 dl kakao1 dl ljus sirap0. 1 burk karamelliserad mjölk (alltså färdig dulce de leche på burk)eller 1 burk kondenserad mjölk som du koka till du får en dulce de leche (läs mer här)Fudgeglasyr. 1,5 dl vispgrädde0,5 dl mjölk0,5 dl ljus sirap200 g mörk kvalitetschoklad 70 %0,5-1 tsk flingsalt att strö över kakanSätt ugnen på 175 grader. 1 dl ljus sirap