Skala och skiva potatisen och strimla purjolöken. Smörfräs purjolöken i en kastrull och tillsätt potatis, rosmarin, körvel, buljongtärningarna och vatten
Måndag och återigen ny vecka. Ibland känns det verkligen som att veckorna flyger iväg. Tänkte lägga ut ett recept på en riktig vardagsfavorit för många
Vi hittade en älgkalvstek i frysen. Och det blev lite "Söndagsmiddag" såhär på lördagskvällen. Du kan göra en klassisk stek både på en större bit älg eller egentligen vilken stek du än har
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn vitkålen och löken i smör. Lägg blandningen åt sidan och bryn färsen. Blanda sedan i krossade tomater, tomatpuré, vatten, dijonsenap, buljongtärning, vitlök och kryddorna och låt koka ihop några minuter
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund