Jag gillar verkligen morotskaka. Det är något med den där saftiga bottnen, den syrliga toppingen och den härliga kanelsmaken som passar så fint mot philadelphiaosten i glasyren
Steg nummer ett när jag bestämmer mig för att baka en tårta. baka tårtbotten. Man kan baka den flera dagar innan och frysa in den eller baka och fylla den samma dag den ska ätas
Men hej på er. Här har fröken gått i dvala med bloggandet som vanligt. (Jag vill så mycket med bloggen men jag har inte riktigt inspirationen att ta tag i det, men jag ska verkligen verkligen försöka
Jag läser mycket Amerikanska bloggar och matmagasin för att få inspiration och för ganska länge sen, säkert ett halvår sedan, snubblade jag på en tårta från blogglänken ovan som jag kände att jag bara måste prova mig på att baka
Kärleksmums. Helt vanliga mockarutor bakade med kärlek. Jag började bakandet med allt annat utom Baileys cheesecake som jag egentligen skulle göra klart idag
Fast kokos inte är någon favorit för mig så tycker jag bountybollar är goda och de chokladdoppade lakritskolorna är absolut mina nya favorit-julgodisar =) ,och med dulche de leche som fyllning i pralinerna kan det ju bara inte bli fel
Wienernougat råkar dessutom vara en av mammas julgodisfavoriter (hon har önskat sig en ask i julklapp så länge jag kan minnas) så i jul får vi åter se vilken som vinner smaktesterna - min hemlagade eller den köpta
I julas bloggade jag om min favorit-fudge, som mamma gjorde när jag växte upp. Tyvärr hade jag i julstressen tappat bort mitt recept o blev så glad i dag när jag hittade receptet på Louise´s Spis
Den här tårtan uppfyller de flesta av mina kriterier för vad som är en riktigt bra tårta. Den är supergod, fräsch men ändå lyxig, jättefin och ser definitivt mer avancerad ut än vad den är
Helena är min goa arbetskollega som är riktigt duktig på det här med bak- och matlagning. Vi jobbar inte på samma avdelning, nej inte ens på samma förvaltning men vi sitter ändå fysiskt rätt så nära varandra och kan vinka genom en glasdörr