Tärna & stek kycklingen (kryddade den bara med lite salt, peppar & grillkrydda) i lite smör tills den nästan är klar (är den helt genomstekt när man lägger den i soppan så blir den lätt lite seg)
Om hösten är grytornas tid, så är vintern soppornas tid. Jodå, jag lever, och jag äter. Däremot har det inte lagats lika mycket mat som vi brukar här hemma den senaste dryga veckan
Koka kycklingen med lök, morot, lagerblad, pepparkorn, buljongtärningarna och vitlöksklyftorna i ca 45-50 minuter eller tills kycklingen börjar falla isär
Har halkat in på soppor denna höst och har redan hunnit med att prova tre olika nya recept. Titta gärna in i mitt receptregister här i bloggen om ni vill ha tips och förslag
Strimla baconet. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i bitar. Fräs bacon, lök, vitlök, morot och persilja i en gryta med matfett, ca 3 minuter
Fräs färsen smulig i en gryta med smör. Tillsätt tomatpuré och hackad lök och fräs lite till. Skala och strimla morötterna och lägg i grytan tillsammans med vatten och buljongtärning
Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa