Fisk

Fisk

  • 14 Recept
Fiskbullar i currysås

Fiskbullar i currysås

Har aldrig gjort hemmagjorda fiskbullar förut. Och jag som annars inte gillar fiskbullar tyckte att detta va helt okej
Gratinerade fiskbullar

Gratinerade fiskbullar

Lägg fiskbullarna ovanpå med sin sås. Fördela det över fiskbullarna. 1 st fiskbullar. Fördela riset i 2 smorda eller 1 större eldfast form
Blixtsnabb vardagsmat med fisk

Blixtsnabb vardagsmat med fisk

Som den här varianten av flygande Jakob, där kycklingen är utbytt mot fisk. Fisk à la flygande Jakob. Lägg fisken i en ugnsform

Fin fisk med ost

Blanda grädde och potatismjöl och häll över fisken. FIN FISK MED OST4 portioner4 små torsk- eller gösfiléer, ca 600 g1 tsk salt1 krm svartpeppar1 - 2 msk pressad citron3 dl riven lagrad ost, ca 100 g2 dl vispgräddelanda grädde1 tsk potatismjölSätt ugnen på 225 grader. Stek i ugnen ca 20 minuter tills fisken känns fast och är vit
Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Blev tipsade av en läsare, Erika Olsson, om den här fiskgratängen. Skiva fiskfilén, lägg i form och strö över dillen
Kall sås till panerad fisk

Kall sås till panerad fisk

Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Idag har jag överätit, alltså jag har tagit om ett par gånger och nu står magen i fyra hörn
Ugnsstekt fisk med gyllene mos

Ugnsstekt fisk med gyllene mos

Fisk. Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och klicka lite smör över fisken. Servera fisken tillsammans med gyllene mos och broccoli
Sprödstekt strömming – recept

Sprödstekt strömming – recept

Vispa ihop grädde, senap och äggulor lätt och krydda rejält med svartpeppar och lagom med salt. Lägg strömmingsfileérna i blandningen och låt dem ligga kallt i minst ett par timmar
Sydfransk fiskgryta

Sydfransk fiskgryta

Skär fisken och purjolöken i stora bitar och fänkålen i mindre bitar. Lägg i fisken och låt sjuda på svag värme ca 5 min
Stekt strömming med potatismos

Stekt strömming med potatismos

Tvätta strömmingen i kallt vatten och klipp bort eventuella fenor. Vispa samman senap, ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar