Jul

Jul

  • 14 Recept
Klassisk Janssons Frestelse

Klassisk Janssons Frestelse

1. Skiva löken och fräs den i ordentligt med smör i en stekpanna. När den blivit genomskinlig och gyllene är den klar
Magisk Janssons frestelse

Magisk Janssons frestelse

1 kg potatis 2 gul lök 4 dl grädde 125 g ansjovisfilé 0,5 tsk salt 2 klyfta vitlök 100 g Grana Padano
Halloumilasagne med grönkål

Halloumilasagne med grönkål

Ingredienser Portioner. 4-6 Tomatsås 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 2 förp krossade tomater (à ca 390 g) 1 tsk flytande honung 1 grönsaksbuljongtärning 1 tsk torkad rosmarin 1/2 tsk chiliflakes 1/2 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar 2 dl vatten 150 g strimlad grönkål eller brysselkål 400 g halloumi ca 9 torkade lasagneplattor 1 1/2 dl riven lagrad ost Lägg till i inköpslistan
Vegetariska julfärsbullar

Vegetariska julfärsbullar

formbar vegfärs, tinad. 1lagrad hårdost, riven. 1persilja, hackad. 1smör till stekning. 1sambal oelek. 1senap
Liten vegetarisk köttbulle

Liten vegetarisk köttbulle

Blanda mjölk och ströbröd i en bunke, låt stå i 10 minuter. Finhacka rödlöken och blanda i den med resten av ingredienserna
Vegetarisk pannbiff med lök

Vegetarisk pannbiff med lök

Vad är väl en exkursion in i husmanskostens förlovade land om den inte åtminstone till viss del är ledsagad av herr Leif Mannerström
Janssons frestelse

Janssons frestelse

Nu börjar julen närma sig med stormsteg, något som både gjädjer mig och gör mig en aning stressad. Det är nämligen så att jag ska genomföra en axeloperation nu på torsdag, vilket gör att alla bestyr innan julen måste vara klara tills dess eftersom jag sedan kommer att vara ofrivilligt vänsterhänt i en månad
Janssons frestelse á la Mannerström

Janssons frestelse á la Mannerström

julafton provade jag, mot vad jag brukar göra, en annan variant på Janssons frestelse. Jag har bjudits på många frestelser, bl a julbord på stan, där stärkelsen sköljts bort
Julkryddade vårrullar med rödkål

Julkryddade vårrullar med rödkål

Börja med fyllningen. Hacka kål och lök. Fintärna äpplet, behåll skalet. Stek kål, lök, äpple och kanelstänger i smör i en stekpanna, cirka 10 minuter