Nunas kokbok

  • 3 Recept

Potatisterrin med getost

Denna terrin kan göras färdig dagen innan den ska serveras. 6 portioner (ganska så små portioner)1,2 kg potatis2 dl lätt crème fraiche200 g chèvre (getost)1 liten pressad vitlöksklyfta1 tsk salt1/2 tsk svartpeppar2 stora ägg1 dl finhackad persilja1 dl finhackad basilikaSätt ugnen på 200 grader
Fikonmarmelad med ingefära

Fikonmarmelad med ingefära

Fikonsäsongen är i full gång. Jag tillhör dem som gillar fikon väldigt mycket. I dag gör jag fikonmarmelad som passar till osten, till rostmackan och till desserten
Fikonmarmelad med vanilj och konjak

Fikonmarmelad med vanilj och konjak

Tvätta fikonen och skär upp i 4 klyftor. Häll på juicen från citronen. Koka upp vattnet med sockret och den öppnade vaniljstången till 103º