1

1

  • 1 Recept
Semmelkrans – bästa fikat till många!

Semmelkrans – bästa fikat till många!

100 g smör. 1 dl socker. 1 ägg. 10 dl vetemjöl. 1 ägg till pensling. 1 ½ msk + 1/4 dl socker. 1. Låt degen jäsa i bunken övertäckt med duk i 10 minuter. Koka upp mjölk, vaniljstång och frön samt 1 ½ msk socker i en kastrull. Sila först ner 1/3 av den varma vaniljmjölken i äggblandningen och vispa den slät. 10. När kransarna har jäst klart pensla dom med uppvispat ägg och grädde i 225 grader i ca 15 minuter. 11. 12. 13. 100 g smör. 1 dl socker. 1 ägg ½ tsk hjorthornsalt. 10 dl vetemjöl. 1 ägg till pensling. 1 ½ msk + 1/4 dl socker