Mina Favoriter

Mina Favoriter

  • 24 Recept
Mina Favoriter
Efterrätt

Efterrätt

Svängde ihop en snabb cheesecake, en av mina favorit desserter. Det är ju klart man inte kan äta fin middag utan att ha en efterrätt att mumsa på till kaffet
Ljuvlig efterrätt

Ljuvlig efterrätt

Denna chokladpannacotta  ligger högt på vår topp tio lista över efterrätter, vi har skrivit om den tidigare men den förtjänar verkligen ett inlägg till
Efterrätt till festligheterna

Efterrätt till festligheterna

Vill ge er ett tips om en god och smidig efterrätt till middagarna. Denna cheesecake med hallonsås har jag gjort några gånger
Smartaste efterrätten!

Smartaste efterrätten!

Chokladmousse. Tror nog att det kan vara den smartaste efterrätten som finns. Det går fort att göra och några få ingredienser som grädde och choklad är det enda som behövs
The efterrätt

The efterrätt

Flera lager halloncheesecake. Först vanlig botten, sen ett hemligt litet gott lager medvit choklad och sedan en krämig hallonfyllning
Gustavs äggost

Gustavs äggost

Blanda mjölk, ägg och ättika ordentligt i en kastrull. Värm blandningen tills den sjuder. Passa så det inte bränner vid
Äggost

Äggost

ÄggostformÄggost är en himla god traditionell kalasrätt från Bohuslän  helt tokgott med björnbärsylt
Bohuslänsk äggost

Bohuslänsk äggost

            Bohuslänsk äggost           3 liter standardmjölk (3%)3 dl gräddfil2,5 dl mellangrädde6 ägg + 3 äggulor+ strösocker till att strö mellan lagren vid upphällning i formen (jag brukar använda drygt 1 msk till varje lager)+ ev
Citron och limekaka

Citron och limekaka

god kväll kära läsare. Kämpar så gott jag kan med att uppdatera här men det är inte alltid så lätt. Speciellt inte när man mår som jag mår
Bountybollar

Bountybollar

Ingredienser Portioner. 20 st 50 g smält smör 100 g riven kokos 2 dl florsocker 1/2 dl vispgrädde 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Hemlagad remouladsås

Hemlagad remouladsås

Häll alla ingredienserna i en skål (jag brukar alltid börja med den mindre mängden i ett recept, det är lättare att öka på än att dra ifrån
Enkel tomatsås

Enkel tomatsås

Sätt ugnen på 200 grader. Klyfta tomater och rödlök. Strimla paprikan. Lägg dem i en en ugnsfast form. Pressa på vitlöken och ringla över olivoljan
Äppelsmulpaj

Äppelsmulpaj

Sätt ugnen på 200°C och smörj pajformen. Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25x20 cm), alternativt en rund form (26 cm)
Äppelkaka med mandeltäcke

Äppelkaka med mandeltäcke

En pajform som rymmer en liter. Ugn 200 grader 30 – 40 min. 75 – 100 g smör. 1 – 1,5 dl strösocker. 1 dl vetemjöl
Smulpaj med rabarber

Smulpaj med rabarber

Det har inte varit någon hejd på frossandet i rabarber denna vår och försommar för vår del, kanske har det något att göra med rabarbernas tidiga intåg i år eller att en viss jobbkompis till fru M blivit husägare och numera äger en rabarberdjungel, eller är det kanske en mix av dom båda
Mac & cheese

Mac & cheese

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Mac 'n' cheese 450 gram makaroner 2 msk salt , till pastavattnet 40 gram smör 4 klyfta(or) vitlök 1 msk majsstärkelse 4 dl mjölk 1 st lagerblad 1 dl vispgrädde 150 gram ost , riven 0,5 krm muskot , riven 1 tsk worcestersås 10 gram smör , till formen 1 dl ströbröd 1 odefinierad tabasco , ev
Klyftpotatis

Klyftpotatis

Tvätta och torka potatisen och skär varje potatis i 6–8 klyftor. Förväll potatisklyftorna i lättsaltat vatten, 3 minuter