Svängde ihop en snabb cheesecake, en av mina favorit desserter. Det är ju klart man inte kan äta fin middag utan att ha en efterrätt att mumsa på till kaffet
Chokladmousse. Tror nog att det kan vara den smartaste efterrätten som finns. Det går fort att göra och några få ingredienser som grädde och choklad är det enda som behövs
Bohuslänsk äggost 3 liter standardmjölk (3%)3 dl gräddfil2,5 dl mellangrädde6 ägg + 3 äggulor+ strösocker till att strö mellan lagren vid upphällning i formen (jag brukar använda drygt 1 msk till varje lager)+ ev
Sätt ugnen på 200°C och smörj pajformen. Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25x20 cm), alternativt en rund form (26 cm)
Det har inte varit någon hejd på frossandet i rabarber denna vår och försommar för vår del, kanske har det något att göra med rabarbernas tidiga intåg i år eller att en viss jobbkompis till fru M blivit husägare och numera äger en rabarberdjungel, eller är det kanske en mix av dom båda