Sås och röror

Sås och röror

  • 4 Recept
Markus Aujalays vitvinssås

Markus Aujalays vitvinssås

2 schalottenlökar, finhackade 4 champinjoner, skurna i mindre bitar 2 msk smör, till stekning 2 dl torrt vitt vin vitvinsvinäger, några droppar 2-3 kvistar färsk timjan 2,5 dl fiskfond (ej koncentrerad) 5 dl vispgrädde citronsaft, några droppar cayennepeppar 2 msk smör, att vispa i på slutet salt
Coleslaw

Coleslaw

500 gram vitkål som sommarvitkål eller vintervitkål eller spetskål. 2 morötter, cirka 150-200 gram (valfritt)
Grönpepparsås

Grönpepparsås

Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 1 msk smör 1 msk grönpeppar i lag 2 msk konjak 2 msk kalvfond 2 dl vispgrädde 1 tsk majsstärkelse 1 dl vatten salt peppar Lägg till i inköpslistan