Fräs vitkålenochchampinjonernai en stekpanna med smör eller olja så att vitkålenblir mjuk. Vi serverade pannan med spagetti, men den kan säker göra sigfint som tillbehörtill kött/fågel- eller fiskrätter också
Stek kycklingi en panna, pressa ner vitlökoch salta och peppra. Barnen är uppväxta med pesto och det finns så många olika slags maträtter man kan göra med pesto
Från början hade jag inte tänkt göra någon sås men eftersom jag visste att antalet färsbiffarinte skulle matcha mängden potatisoch lök - det skulle blifärsbiffar över - så passade jag på att vispa ur pannan med lite mellangrädde, soja ochvitpeppar att spara matlådsbiffarnai
Fräs dem mjuka i smör i en panna. Strö över persilja. 300 g champinjoner. 1250 g vitkål. 12 dl Kelda® matlagningsgrädde. 1½ dl hackad färsk persilja. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 300 g champinjoner 250 g vitkål 2 msk Arla® Svenskt Smör 2 dl Kelda® matlagningsgrädde ¾ msk svampfond ½ msk majsstärkelse ½ dl hackad färsk persiljaSkivachampinjonernaochstrimlavitkålen. 1Tillsätt grädden, fond och majsstärkelse. Rör om och låt koka ca 2 min
Hetta upp en stekpannaoch smält en klick smör. En stor sats med färsbiffar, täckta med ost och tärnade tomater och en gräddig skysås åkte ini ugnen ochgratinerades seeeeent i fredags kväll
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpannatills de fått en gyllene yta. Skiva frukt, lök, avokado och lägg upp alltsammans i en skål, klicka över hummus och strö över pumpakärnorna - mums
Färsbiffenblirotroligtsaftigochsmakrik, både tack vare liteutspädning med mjölk och ströbröd men mest för att den tillagas med god buljong, smaksatt med soja
Färsbiffar är totalt orädda och kan anta nästan vilken. Gjorde färsbiffar häromdagen. Få dem att smaka olika med kryddningochfyllning, nästan allt funkar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.