Vodka bål recept

86 Spara

Läskande studentbål

70 cl absolut raspberry, 2 liter rosévin, 5 liter hallondricka, en massa frysta röd bär; tex hallon, jordgubbar, röda vinbär...
23 Spara

Dödskallebål

vodka, 1 liter cider, 1 liter svartvinbärsjuice, 3/4 dl blå curaco-sirap, tunt skal av 1-2 apelsiner
107 Spara

Petters fruktbål

30 cl vodka (okryddat), 2 l sprite, 2 msk grenadin, 2 dl hallon färska, 2 dl björnbär färska, 2 dl jordgubbar färska
22 Spara

Rabarberbål

1-2 dl vodka, 5 dl rabarbersaft eller fläderblomssaft, koncentrerad, kan uteslutas, 2 liter mineralvatten, ½ liter
1 Spara

Sommarbål

5 dl vodka, 2 kiwi, 1 apelsin, 1 äpple, 20 jordgubbar, 25 vindruvor, 1 flaska(or) sockerdricka, 2 burk(ar) "folkcider", 1 päron
1 Spara

Blue Margarita

2-3 msk (efter smak) nypressad limejuice, 2 dl fin, krossad is, 6 cl tequila, 1 cl blå
Vodkabål

Vodkabål

Dags att bjuda in till fest? Oavsett om du serverar en trerätters eller bara bjuder på ett lättare mingel passar alltid en vodkabål bra som en start på kvällen. Vodka är en klassisk spritdryck som du kan använda med olika juicer och smaksättare för att hitta en trevlig smak. Använd någon av de smaksatta varianterna för en enklare mixning eller tillsätt en skvätt cointreau för att runda av smaken. Att blanda till en stor skål med härliga frukter och färger är ett smart och effektivt sätt att servera dina fördrinkar - låt gästerna hjälpa sig själva!

Allt för festen

Ska du bjuda in till en lite enklare sammankomst med vännerna? Stressa inte över vad du ska servera - lägg ner pretentionerna och gör en klassiker som alltid är uppskattad. En vodkabål lättar upp stämningen från första stund och behöver inte vara speciellt starkt för att ändå ge mycket smak. Du kan göra olika varianter av bål med samma vodkaflaska för att tillfredställa alla gästers preferenser. Använd juicer, frukter, läsk och andra likörer för att piffa till en festlig vodkabål. Tänker du även bjuda på ett enkelt tilltugg har vi lösningen för dig. Hemmagjord pizza kan verka vardagligt men har alltid varit ett säkert kort på mingelfester. Gör flera olika pizzor med samma deg, skär upp dem i små snittar och presentera i små, snygga portioner. Med hemmagjorda pizzasnittar och ett glas bål kan festen hållas i kök, hall och vardagsrum oavsett om gästerna sitter, står eller går. Du hittar dina recept på myTaste.

Vodkabål och ryska klassiker

Testa något nytt nästa gång du har bjudning för vännerna. Det ryska köket blir ofta förbisett och betraktas kanske inte som något av de mest exklusiva kulinariska upplevelserna. Ryssarna kanske är mest kända för sina dryckesvanor som vi i Sverige gärna tar till oss av när det är bjuds till fest. Bjud dina gäster på en rolig vodkabål med mycket färg och smak som inledande fördrink. Det finns också mycket i det ryska köket som passar utmärkt som plockmat. Rysk mat är ofta baserat kring spannmål, potatis, kål och rotfrukter, inte helt olikt vårt svenska skafferi. Gör dina egna blinier med löjrom och crème fraiche så får du en riktigt lyxig rysk förrätt. Eller varför inte laga dina egna minipiroger fyllda med svamp eller kött från ren och hjort. På myTaste hittar du ryskinspirerande recept på vodkabål och tilltugg med bastanta smaker. Bjud på något oväntat och överraska dina gäster med delikatesser från det ryska köket.