Vitvins sås senap recept

BBQ Sås – Grundrecept som går att variera

BBQ Sås – Grundrecept som går att variera

Det går att variera fritt med de olika beståndsdelarna och kryddorna utifrån vad man är sugen på och vad man gillar, men jag rekommenderar absolut att ha ganska mycket senap och vinäger i
Fisk på rygg

Fisk på rygg

Under tiden så förbereder du en sås som du skall ösas över fisken när den har bakats färdigt. Ös den goda såsen över fisken och servera genast
Kall fisksås

Kall fisksås

Blanda senap, socker och vinäger i en skål. 6 tsk senap. 3 tsk vinäger (vitvins el balsamico). Blanda därefter i olivolja och matlagningsgrädde
Pauls franska middag

Pauls franska middag

Vispa senap med matolja och lite vatten. Avsluta med att ringla senapsdressing över. 3 msk dijonsenap, grov. Baka kyckling färdig med såsen i ugn till en innertemp på 75 C vd benet. 3 msk dijonsenap, grov

7 rätters middag Nyårsdagen till ära.

Laxrygg med skummad dillsås, syltade tomater. Halstrad Ishavsröding, senapscremebromarvsenap. Laxrygg med skummad dillsås,
Snabb påskmat - tre härliga sparrisrecept

Snabb påskmat - tre härliga sparrisrecept

Droppa över gräslökssås. * Koka sparrisarna kort tills de är al dente (ca 7 min men det varierar med tjocklek)* Ta upp dem och lägg fyra på varje fat* Bryn smöret i en panna på medelhög värme tills det är precis nötbrunt (inte mörkbrunt då smakar det bränt)* Häll i vinet, koka ett par minuter* Häll upp i en burk med lock* Tvätta citronen noga och riv av lite skal på ett rivjärn* Pressa 1/2 citron och häll i burken tillsammans med citronskalen* Skaka väl och häll såsen på sparrisen* Garnera med valnötter2. 3 gröna sparrisar per person och 3 vita3 msk kallpressad rapsolja1 msk hallonvinäger1 tsk socker1/2 dl hallon1 msk dijonsenap1 cm fransk chèvreÖrtsalt och vitpepparGör så här. * Bryt sparrisen så nära roten du kan, foten går av där den ska* Skala försiktigt den vita sparrisen (var lätt på handen för de går lätt sönder, håll den i hela handen)* Koka i cirka 20-30 minuter eller när sparrisen är mjuk (inte för hård, det är inte gott)* Blanda en vinaigrette på olja, vinäger, senap och salt, peppar och hallon, kör den slät med handmixer* Smula getosten i fina små smulor* Koka den gröna sparrisen i en annan kastrull cirka 7 minuter (koka upp vattnet först och lägg i sen, vattnet kan användas som buljong)* När sparrisarna är färdiga, lägg dem varannan grön, varannan vit på en glastallrik* Ringla hallondressingen i en spiral över sparrisarna. Ett knippe sparris5 äggKallrökt lax i fina skivor2 dl raps eller solrosoljaEtt knippe gräslök1 msk äppelcidervinäger2 msk ättikaDijonsenap, örtsalt och vitpepparGör så här

Founde

Tillbehör idag fick bli bearnaise, aioli och grillsås. Grillsås. Låt såsen stå till sig en stund i kylen för bättre smak

Smelk å Manges Fiskgratäng

Gratängsåsen. Blanda äggulor, senap och vinäger. Häll såsen i mitten av borgen. 1 tsk fransk senap. 1 msk vitvinsvinäger , eller citron. 1 tsk dijonsenap
Grönsakernas vita drottning

Grönsakernas vita drottning

I ett norskt recept ingår en fond gjord på både räkskal och hummerskal vari finskuret hummerkött och en hel del skalade räkor tillsätts tillsammans med en skvätt grädde, såsen får koka ihop utan salt eftersom både räkorna och hummern tillför såsen den sälta som behövs, men lite svartpeppar, riven muskotnöt och en skvätt gott vitvin gör susen och hela denna inkokta sås hälls sedan över ett pinfärskt och nykokt blomkålshuvud, erkänn att detta låter lockande och inte minst aptitligt, och förstå mig rätt när jag säger att detta om något är ren "matporr " av yppersta klass

Potatissallad med lax och senapssås

t ex äppelcider eller vitvins. Vispa ihop ingredienserna till såsen. Servera salladen varm med laxen och såsen vid sidan om

Djävulsdressing

Tillsätt socker, ketchup, senap, vinäger, salt, basilika och svartpeppar under tiden som mixern är igång