Vin till stekt abborre recept

Abborre i vitt vin

Abborre i vitt vin

Häll på vinet och låt det koka ihop till hälften. Fräs kantarellerna och schalottenlök i smör tills all vätska försvunnit
Stekt abborre med beurre blanc

Stekt abborre med beurre blanc

Lägg i en kastrull med vatten, vinet och vinägern och koka upp tills knappt en fjärdedel av vätskan återstår
Smörstekt aborre med dill- och gräslökssås

Smörstekt aborre med dill- och gräslökssås

Slå över vin och vatten, tillsätt vitpeppar och salt. Det bästa med att filea själv (maken alltså) är att det blir massor över till den ljuvligaste fiskfond man kan tänka sig
Ädelfisk med Kantarellstuvning

Ädelfisk med Kantarellstuvning

Häll på vin och smula ner buljongtärningen. Vi är lyckligt lottade här i Jämtland, som har tillgångtill så mycket fin ädelfisk och mängder med svamp
Uer med vitvinssås

Uer med vitvinssås

Uern är en uppskattad matfisk och till sin karaktär påminner den om abborren. Jag lagade en enkel vitvinssåstill och serverade med färskpotatis

Underbara påsklov

Vi har haft en helt fantastisk påskvecka där med mat, vin, bastu, skoterfärder, pimpelfiske, grillning, solning och avslutade med en pimpeltävling

semesterdagboken 6 juli, sol & sommar = underbart!

Även denna underbara sommardag bjuder på sol, då finns det bara en sak att göra och det är att sitta vid havet och sola och bara njuta av livet, jag som trivs i min bikini mår som allra bäst dessa dagar, kommer ta tillvara alla dagar på bästa sett

En dag i svampskogen

till kvällsmat blev det stekt fisk och nu är vi hemma och har proppat frysen full med kantareller, ställt fram en stor skål med godis och hällt upp ett glas vin
Abborre med gremolatapuré & skirat smör

Abborre med gremolatapuré & skirat smör

Till det, öl eller vitt vin och gärna en liten snaps. Abborrarna som jag själv fiskade och filéade panerades och stektes i smör av farmor innan de i skift sprangs ut med till bordet för att ätas "a la minute"

Sås till fisk

Kola upp grädde och vitt vin med fiskfond. Tillsätt citronsaft och salt och peppar. Blanka av med smöret och tillsätt gräslöken vid servering