Tillsätt salt, vitpeppar, rödvinsvinäger, skala och pressa i vitlöksklyftorna. Vispa i oljan droppvis i ägg- och vinägerblandningen, när det börjar tjockna kan man hälla i en tunn stråle under vispning
Till detta hade Anette köpt ett mycket gott vitt vin som var både syrligt och fräscht. De andra fick en bit rostat bröd till, jag klarade mig finemang utan
För min del så svischade jag hem på cykeln på två röda, nerförsbacke och medvind tackar jag inte nej till, även om det var med livet som insats (nästan i alla fall)
Koka upp vatten och blanda med i socker och vinäger. Rör om tills sockret löst upp sig. Tillsätt vitt vin och låt det puttra ihop så att cirka 1 tredjedel blir kvar av vätskan. Tillsätt grädde och vatten, ha ner de hackade jordärtskockorna och koka dem mjuka i cirka 10-15 minuter. 2 dl vitt vin. 8 tsk löjrom eller sikrom*