Vin till lammrostbiff recept

Lammrostbiff med ratatouille

Lammrostbiff med ratatouille

Stek på medelvärme i cirka tio minuter, häll på vinet och kok ner det hela. Maizena till redning. Komplext vin med härliga aromer av hallon, viol, lakrits och fina örtiga toner
Lammrostbiff med matvetesallad och getostsås.

Lammrostbiff med matvetesallad och getostsås.

Bäst föll alltså dagens recept ut, lammrostbiff med örtglaze satt som den berömda krocketklubban tillvinet, och efter två tillagningar med några finjusteringar blev vi nöjda med slutresultatet
Glaserade grönsaker med lammrostbiff

Glaserade grönsaker med lammrostbiff

Till skillnad från många andra vinmakare i Châteauneuf-du-Pape går inte den allra bästa frukten ner i specialviner i små upplagor utan allt finns i deras huvudvin, och för de som någonsin testat en Clos des Papes vet att det är ett helt magiskt vin som bjuder på en otrolig finstämmighet tillsammans med både komplexitet och kraft
Rimmad ugnsstekt lammstek och middagstips till påsk!

Rimmad ugnsstekt lammstek och middagstips till påsk!

Fredagen kom, vi gav oss iväg med tåget till Falkenberg och bloggträffen vi längtat efter flera veckor och plötsligt var det söndag och vi satt i Guns fräsiga sportbil på väg hem igen
Karr'e i Lergryta

Karr'e i Lergryta

Det handlar om Kalventrecote med murkelsås och Lammrostbiff med bearnaisesås, inte helt fel kan jag säga men dem bilderna och recepten får ni sukta efter till nästa inlägg
Lammentrecot med portvinssås

Lammentrecot med portvinssås

Den smakrika söta glazen och portvinssåsen passar perfekt till lammkött. Red med idelamjöl och låt koka några minuter till
Påsklamm

Påsklamm

Resultatet blev lammrostbiff med rostad vitlökskräm, sparrisvelouté och en confiterad äggula serverat med potatispuré, sauterade sparrisknoppar och en rödvinsreduktion
Krämig savoykål

Krämig savoykål

Tack vare vinet och grädden behöver du ingen sås utan den här agerar sås + varma grönsaker. Häll över i kastrull och tillsätt övriga ingredienser