En tallrik som jag kunde vrida och vända på, pallra upp, dra bak, skjuta fram, åt sidan, gå fram mot, backa ifrån, elevera ovan, ljussätta, putsa, finjustera, pynta, vinkla, dekorera och garnera
Stek på medelvärme i cirka tio minuter, häll på vinet och kok ner det hela. Maizena till redning. Komplext vin med härliga aromer av hallon, viol, lakrits och fina örtiga toner
Bäst föll alltså dagens recept ut, lammrostbiff med örtglaze satt som den berömda krocketklubban tillvinet, och efter två tillagningar med några finjusteringar blev vi nöjda med slutresultatet
Till skillnad från många andra vinmakare i Châteauneuf-du-Pape går inte den allra bästa frukten ner i specialviner i små upplagor utan allt finns i deras huvudvin, och för de som någonsin testat en Clos des Papes vet att det är ett helt magiskt vin som bjuder på en otrolig finstämmighet tillsammans med både komplexitet och kraft
Fredagen kom, vi gav oss iväg med tåget till Falkenberg och bloggträffen vi längtat efter flera veckor och plötsligt var det söndag och vi satt i Guns fräsiga sportbil på väg hem igen
Det handlar om Kalventrecote med murkelsås och Lammrostbiff med bearnaisesås, inte helt fel kan jag säga men dem bilderna och recepten får ni sukta efter till nästa inlägg
Min målsättning är att hacka och frysa in härligheten för de långa vintermånaderna. Vi serverar just nu krämig polenta (med eller utan örter) till alla köttgrytor här hemma
Resultatet blev lammrostbiff med rostad vitlökskräm, sparrisvelouté och en confiterad äggula serverat med potatispuré, sauterade sparrisknoppar och en rödvinsreduktion