(Najni räknar kallt med att lördagens svampfynd i de skånska skogarna ingalunda var en engångsföreteelse, och skulle så ändå råka bli fallet är jag i full färd med att torka återstoden av gårdagens skörd, för att kunna njuta av egenplockad svamp hela långa vintern)
Vin till. Fyra rätt små anklår som fått ligga med salt och kryddor över natten. La Baronnie Madeleine (ja, det är samma vin som till galantinen, på magnumflaska faktiskt) 8 gram salt
Tillsätt löken och de skållade tomaterna, vinet och buljongen. 2 confiterade anklår. 2-3 dl vitt vin. Tillsätt de confiterade anklåren och de avrunna bönorna, koka ytterligare 30 minuter, utan lock
En del av rätterna på menyn kände Felicity igen från Brixtonmenyn och en del rätter var helt nya berättade vår servitör som gärna kom med rekommendationer både gällande mat och vin
Anklår kan behöva beställs från delin en dag i förväg. Blomkålshuvud 1Grädde 3 dlMjölk 1 dlSchalottenlök 1Vitlök 1 klyftaKycklingfond 0,5 mskVitt vin 2 msk Tillagning som det länkade receptet
Tag ut anklåren ur ugnen och servera med de lättstekta grönsakerna, potatispurén och rödvinssky. Gör även apelsinconfiten genom att skala apelsinerna med potatisskalare och blanda med pressad apelsin, socker, vitvinsvinäger och svartpeppar i en kastrull
Tycker ni att det finns någon typisk manlig mat och kvinnlig mat. Visst, det sägs att 90% av alla som beställer Biff Rydberg är män… kanske är det som kompensation som jag serverade två stora grytor Coq au vin för tjejerna på senaste födelsedagsmiddagen. Coq au vin16. Stekt anklår (eller kycklinglår) med tryffelpotatismos, bladsallad och senaps-,vitlöksvinägrett 19
Det enda du behöver är två stora anklår, en halvliter ankfett, några timjankvistar, lagerblad, vitlök, muskot, salt, peppar och en skvätt vitt vin, sen är det bara att köra igång
Koka upp vin och apelsinjuice tillsammans med ankfonden från confiteringen. Skrubba anklåren med grovt havssalt, timjan- och rosmarinkvistar och några vitlöksklyftor
Efter som vi båda älskar mat och dryck så skulle självklart denna helg bli en skön mat och vin helg. Serverades med Karl-Johan créme, steklök, morot, karamelisserad lök créme, tryffel och mördegs inbakad anklår och rådjurs skuldra (Detta var något av det godaste jag ätit
Och tur var väl det, får tacka ostkillen för rekommendation och framförallt att han hjälper till att ta in viner som dessa till Svedala, några av de andra jag testat gick inte av för hackor heller
handlavin PederEn av de riktiga guldkornen i Peders, handlavin. Lite andra Italienska gosaker, krämig risotto toppat med confiterade anklår och ännu mer parmesan
Fjärde rätten (om man räknar amuse bouchen) var så ankleverterrin med krisp på anklår, lite brioche (finare namn på smörstekt vitt bröd), valnötter och svartvinbärsmarmelad