Vetemjöl special fullkorn recept

Tekakor med fullkorn och kvarg

Tekakor med fullkorn och kvarg

11 dl vetemjölspecialfullkorn (600 g). 1. Blanda havregryn och mjölk i en kastrull. Låt stå 5 min. Rör om och värm till 37°
Scones med fullkorn

Scones med fullkorn

1½ dl vetemjölspecialfullkorn. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölk och smör och blanda till en deg
Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

När jag skapade min vetesurdegskultur så tog jag en klick av rågsurdegskulturen och rörde ut i vatten och vetemjöl i en burk
Köttfärs piroger

Köttfärs piroger

420 g vetemjöl. 300 g vetemjölspecialfullkorn. 420 g vetemjöl. 300 g vetemjölspecialfullkorn. Köttfärsfyllda piroger Perfekt för utflykten eller mellis till kidsen
Dinkelbröd

Dinkelbröd

5 dl dinkelmjöl med fullkorn. 8 dl vetemjölspecial. 5 dl dinkelmjöl med fullkorn. 8 dl vetemjölspecial. Nybakat bröd, finns det något godare
Bröd med pumpakärnor och hasselnötter

Bröd med pumpakärnor och hasselnötter

6 dl dinkelmjöl med fullkorn. 8 dl vetemjölspecial. 6 dl dinkelmjöl med fullkorn. 8 dl vetemjölspecial. Ett saftigt bröd med lite extra tugg
Grova tekakor med havregryn och kruskakli

Grova tekakor med havregryn och kruskakli

5 dl mjölk 2 1/2 dl fullkorns havregryn 50g smör 2 msk honung 50g jäst 1/2 dl kruskakli Vetemjölspecial Gör så här. 2 1/2 dl fullkorns havregryn
Havrebröd

Havrebröd

50 g jäst4 tsk salt1 liter mjölk2 dl vatten1 liter havregryn6 dl grahamsmjölca 12-13 dl vetemjölspecial av fullkorn. ca 12-13 dl vetemjölspecial
Vegetarisk julskinka / Seitanskinka

Vegetarisk julskinka / Seitanskinka

Seitan är ett vegetariskt köttsubstitut som är gjort på vetemjöl. Knåda ihop vetemjöl och vatten till en homogen deg, behövs det mer vatten till degen så ta mer vatten, det viktigatste är att det blir en deg
Åkes eminenta slöbröd

Åkes eminenta slöbröd

14 dl vetemjölspecial, gärna varianten med fullkorn. 114 dl vetemjölspecial, gärna varianten med fullkorn 0,5 tsk torrjäst 2,5 tsk salt 7 dl vatten, knappt 1 rejäl järngrytaDag 1
Grova rågfrallor med surdeg

Grova rågfrallor med surdeg

650 gram vetemjölspecialfullkorn. 650 gram vetemjölspecialfullkorn. Härligt mättande rågfrallor som man kan jäsa i kylen under natten för att få nybakade frallor till frukost, min absoluta favorit när det gäller frallor
Surdegsbröd med dinkel

Surdegsbröd med dinkel

2 dl vetemjölspecial. 2 dl vetemjölspecial. 1,5 dl fullkorns dinkel. 2 dl vetemjölspecial. 2 dl vetemjölspecial. 1,5 dl fullkorns dinkel
De perfekta lökringarna & en macka

De perfekta lökringarna & en macka

5,5 dl vetemjölspecial (fullkorn eller vanligt). 5,5 dl vetemjölspecial (fullkorn eller vanligt). Malin skrev och eftersökte de där perfekta lökringarna som jag skrev om för längesedan
Morotsfrallor

Morotsfrallor

Tillsätt övriga ingredienser och arbeta sist in vetemjölet. Degen kan bli något kladdig av keson, ta inte i alltför mycket vetemjöl
Bröd med baljväxter

Bröd med baljväxter

Tog brödsirap istället för vanlig, fullkornsvetemjöl och Manitoba Creme och dinkelmjöl istället för rågsikt
Ölbröd i Bakmaskin

Ölbröd i Bakmaskin

Därefter lägger man i vetemjölet och rågmjölet. 420 g vetemjölspecial med fullkorn. Börja med ölen, sedan salt socker och rapsoljan