Koka upp skyn tillsåsen och tillsätt grädde och ev. Servera kalkonen med hasselbackspotatis, kokt eller stekt potatis, sås, brysselkål, sparris, majs, rödkål och katrinplommon
Under tiden vi väntade på att maten skulle bli klar, så mumsade vi på ett par laxbollar och det är inga konstigheter utan bara varmrökt lax jag finhackat och sedan blandat med lite finstrimlad purjo
Nu blir det varma kläder och mössa på, för att gå på Fredagsmarknaden och handla mer grönt. Häll över i en gryta och slå på kokosgrädden, koka upp och låt småputtra så såsen tjocknar
Dock är den fortfarande varm efter en timme om den står insvept i folie, och efter två timmar också om man lägger dubbla lager frottéhanddukar över folien
Hemligheten till att lyckas med pizzan hemma är att göra som pizzabagarna, baka av pizzan på värme redan från början, alltså baka ut pizzan på varma plåtar, baksten eller i stekpanna
Håll skysåsenvarm. Håll purén varm. Stek på löken, vitlöken, katrinplommonen och resten av sidfläsket på ganska hög värme tills löken mjuknat och allt få lite färg
Men den bör inte vara för varm. Låt såsen koka upp under vispning. Om du färserar en kyckling räcker den till flera portioner och färsen som du fyller med får fin smak av skyn som tränger in från kycklingen
Då uppläggas de på varmt fat och serveras med rördt smör eller holländsk sås. Bordsduken, som skall vara av finaste linne, manglat, torrt och nästan varmt, breds nu ut över ett underlag av filt, detta för att slammer skall undvikas då ombyte av porslin sker
Koka upp skyn tillsåsen och tillsätt grädde och ev mer buljong till önskad mängd. Servera kalkon med kokt eller stektpotatis,sås,brysselkål,rödkål och katrinplommon
Ta kycklingen åt sidan och vispa ur formen med lite varmt vatten och ev buljongpulver. Förr brynte man fågeln i en stor stekgryta och lät den sedan koka färdig i den med lite vatten som räckte tillsås