Chokladsås1,5 dl kokosolja1,5 dl vatten6 iranska dadlar (superkletiga o urkänade)6 msk kakao1 tsk vanilj2–3 msk acaciahonung eller vanlig honungGarneringNågra matskedar råa kakaonibs (Om du inte har kakaonibs, använd hackad mandelGör så härSmält kokosoljan över ett vattenbad försiktigt, dra av från vattnet när det är smält (Så det inte blir för varmt)
Servera med en kula god vaniljglass när den fortfarande är lite varm och ringla över chokladsås. Vispa det rumsvarma smöret med socker, farinsocker och vaniljsocker
Du kan behöva vara snabb eftersom kokosoljan gärna vill smälta i den varma handflatan. Smält kokosoljan i ett vattenbad, blanda i raw kakao och kokossockret och rör till en chokladsås
Servera med en kula god vaniljglass när den fortfarande är lite varm och ringla över chokladsås. Vispa det rumsvarma smöret med socker, farinsocker och vaniljsocker
Värm chokladsåsen i ett varmt vattenbad innan servering. Till varmrätt serverades fågel. Skvätt över grädden, toppa med mandelspån & marängströssel och mer chokladsås
Om så önskas skala mandlarna, annars doppa dem direkt i den färdiga chokladsåsen. Ingredienser500 g mandlar1 dl rå kakao2 dl rå kokosolja1-2 msk agavesirap1/2 dl kanelGör så härVärm kokosnötsoljan i ett varmt vattenbad tills att oljan blir flytande