Jag använde en silikonform vilket gjorde det lätt att ta ur hela glassen ur formen på en gång, om man vill det, annars går det ju förstås bra med en vanlig och sedan använda en glasskopa
Häll på dadel/jordnötsröran och mixa lite lite. Häll upp i någon form och ställ in i frysen. Börja med att mixa 7 dadlar med två matskedar vatten, tills det blivit en pureé. Tillsätt sedan ca 1-1,5 dl saltade jordnötter och mixa en snabbis, bara så de fördelar sig i dadelpureén. Mixa nu kokosmjölk (endast det feta lagret), 2 frysta bananer och önskad mängd kakao (jag tog ca 1,5 msk)
Servera medvaniljglass, krossade hasselnötter och hallon. Smält nougat, chokladmed lite grädde. Överbliven sås kan hällas på puffat ris i ställas i kylen för godis imorgon
Dekorerade sedan med karamelliserade päron ochValnötter. Detta recept hittade jag inne hos Tove med bloggen Baka liten kaka, jag bytte dock ut chokladenoch kvargen
Hon påstod att man också ska tillsätta cocktailbär till glassen. Jag kan till ochmed gå så långt att jag påstår att man inte ska tillsätta cocktailbär till något
Forma till rullar och låt dem torka till ett par timmar innan du glaserar dem medchoklad. Grovhacka nötterna och blanda med riven mandelmassa och bittermandelolja
Kakan är riktigt god medvalnötternaochchokladen. Inför finalen i ishockey för en vecka sedan så bakade jag denna kakan och gick över till grannarna med
Servera med grädde eller glassoch ev. Låt smöret ochchokladen smälta tillsammans på mycket låg värme medan du vispar ägg, socker och vaniljsocker poröst
4 100 g skalad sötmandel 100 g vegansk vit choklad 1 bittermandel 1/2 dl vatten 1/2 dl rörsocker 1 krm salt 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) Vid servering 250 g tinade frysta hjortron Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.