Stoppa in en kvist timjan i fågeln och bind i hop benen med steksnöre. Vid en närmare titt så såg jag att det var färsk vaktel, något som jag aldrig har ätit, än mindre tillagat
”Dessa små fåglar plockas, svedas, urtagas, vingarna afhuggas och de sköljas, uppsättas som en annan fågel samt brynas i smör, hvarefter de spädas med spad af halsar och karfvar, hvilka koka i mjölk
I måndags natt skickade jag en snap till Emelie i min klass och undrade om hon kanske ville följa med till Lund på onsdagen, eftersom jag ville fotografera i botaniska trädgården
Recept. Maria E. fre, 2013-08-16 06. 15. 60min. (0). Smält smöret och bryn löken. Krydda fåglarna ordentligt. Lägg dom i grytan och låt de få brynas till en vacker färg
Lokala vaktelägg från Tjärdalen frågel. Två varianter på vaktelägg - pocherade och kokta - med löjrom och örterRecept för 4 personer8 vakteläggGräslök, en handfull1 msk parmiggianoLöjrom, ca 100 gramÖrter, exempelvis körvel och dill1 msk äppelcidervinägerEgen majonäs, se föregående receptGör så här. Vaktelägg från Tjärdalen fågel/Husmor Recept för 4 personer. 8 vaktelägg
rådjur, hjort, hare, kanin, rapphöns, fasan och vaktel. Detta borde inte vara ett så märkvärdigt brott mot god ton eftersom det, även med lätta ätpinnar, är svårt att äta små fågelägg av t ex duvor eller pipare