häll över fonden och släng i vaktelrenset också, för lite extra smak. ”Dessa små fåglar plockas, svedas, urtagas, vingarna afhuggas och de sköljas, uppsättas som en annan fågel samt brynas i smör, hvarefter de spädas med spad af halsar och karfvar, hvilka koka i mjölk
Kastanjefyllda vaktlar med pancetta till polenta fritta, spenat och uva fragola (söta druvor) Nötens naturliga sötma fungerar väl till småfågel, som jagas flitigt i toscana men sällan här hemma
När det finns så mycket annat som t ex anka, gås, pärlhöna och vaktel. Kanske går det inte att jämföra med pinfärskt i perfekt säsong, men hur ofta får man det
an chun - vaktel. Jiao yan zha an chun - Friterade vaktlar med sichuanpepparsalt. Sichuanpepparsalt är helt enkelt salt blandat med stött rostad sichuanpeppar (i ungefärliga proportioner 75/25 salt/sichuanpeppar). Jag fick lite problem med multitaskingen och glömde av att vända vaktlarna i mjöl (se steg 3 nedan) men resultatet blev ändå helt OK. 1, Halvera och skölj varje vaktel, om det är någon som är väldigt stor så skär en djup skåra mitt i bröstmuskeln på varje vaktelhalva. Vänd varje vaktelhalva i vetemjöl, skaka bort överflödigt mjöl och fritera 2-3 halvor i taget tills de blivit knaprigt gyllenbruna
Lägg vaktlarna i en långpanna med marinaden och täck över. 4 st vaktel. Lägg vaktlarna i en låg form. Blanda chilifrukt, pressad lime, honung, vin, vinäger, koriander och det stötta citrongräset
Hacka den vita chokladen i bitar och rör ner det i grädden så det smälter tillsammans med sockret. När pannacottan stelnat och ska ätas så rör snabbt ihop en hallonsås
Häll på resten av smeten och var noga med att täcka all hallonsås. Alla Hjärtans Dag närmar sig med stormsteg och varför inte baka en god cheesecake tills dess
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.