Vad gör jag med äggvita som blev över recept

Vad gör man med överblivna äggvitor?

Vad gör man med överblivna äggvitor?

Efter att jag gjort macarones medäggvitanjag köpte så blev det en hel del över. Nu tänkte jag dela med mig av några tips på vad man kan göramed äggvitor som blir över
Hur jag gör macarons, steg för steg.

Hur jag gör macarons, steg för steg.

Jag har mixtrat och testat och kommit fram till vadsom fungerar för mig. jag använder mig av pasta färg, samma somjag färgar min sockerpasta med
Fallfrukt blev mandelkaka med plommonsylt

Fallfrukt blev mandelkaka med plommonsylt

På Solhaga jobbar vi med ett antal olika grundrecept som vi varierar efter vadsom finns, från och med att rabarbersäsongen drar igång någon gång i maj
Det blev en kobra!

Det blev en kobra!

 Jag kom på det idag, vad det skulle bli av pannkakan. Det gör inget alls det, jag tycker om när det finns mat att värma, för då blir det matlagningsfritt för mej
Kokosglass gjord på överblivna äggvitor

Kokosglass gjord på överblivna äggvitor

Vad ska man göramed alla äggvitor. Konsistensen blir lite, vad ska jag kalla det, hårdare. Äggvita i glass är annars något jag bara använder mig av när jaggör sorbet
Marängrutor med hallon som avslutning på jobbsommaren

Marängrutor med hallon som avslutning på jobbsommaren

Nej, det tycker inte jag heller, så det var precis vadjag gjorde i torsdags. Sommarjobbet är avslutat, Nyköping är lämnat åt sitt öde och jag är hemma i Växjö igen, tyvärr utan mammas härliga Kitchen aid… Det lär bli mindre marängrecept under hösten, för så smidigt som det var att göra maräng i kitchen aiden vet jag inte om jag vill gå tillbaka till att vispa den för hand eller med elvisp
Studenttårta!!

Studenttårta!!

Här kan man ju använda precis vad man vill. Görsmed fördel dagen innan då den hinner "sätta" sig. Prova denna tårta som är vansinnigt god och lätt att göra
Mockatårta – en kaffeälskares dröm!

Mockatårta – en kaffeälskares dröm!

Smörkrämen kommer efter en stund i kylen att ljusna och stelna och därmed mer likna en klassisk Mockatårta än vad den gör här på bilderna
Ännu en buffé...

Ännu en buffé...

För just vadsom är gott är så individuellt beroende på vad ni gillar för sorts vin. Och givetvis också vad ni serverar till
Sockerfri citron & limesorbet

Sockerfri citron & limesorbet

Till varmrätt blev det grillat nötkött, haricot vert, blandsallad, tomatsallad med röd lök, hemgjord bearnaisesås, ugnsbakad potatis, allt i olika byttor och skålar så att alla kunde ta vad de ville