Fallfrukt blev mandelkaka med plommonsylt
Sara Bakar
Sara Bakar
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g socker
  • 150 g vatten
  • 1/4 vaniljstång av bra kvalitet, gärna Tahitivanilj
  • 750 g plommon
  • 1-2 tsk grovmalen kardemumma (kan såklart uteslutas om du inte gillar kardemumma)
  • 1/2 citron Lös upp sockret i vattnet, skrapa ur vaniljstången och lägg i. Koka till gyllenbrun färg.
  • 4 äggvitor
  • 115 g smält smör
  • 135 g florsocker
  • 50 g vetemjöl eller något glutenfritt mjöl om du hellre vill göra den glutenfri
  • 80 g mandelmjöl
  • 28 Se

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.