) Nog ordat om mathållning, maggar och etiketter, över till huvudrollsinnehavaren av dagens köksinläggning som alltså är den ack så berömda Västerbottenpajen
som tillbehör till kräftorna. Den här pajen med smak av Västerbottenost är lättgjord, blir mycket god och uppskattad och passar utmärkt såväl till kräftor som till påsk eller för sig själv
Igår hade vi en jättetrevlig kräftskiva på vår takterass för min mans arbetskollegor och då hade vi förutom kräftor och bröd den här goda västerbottenpajen
Tillbehör. Det har dock tagit oss nästan fyra år att uppskatta pajen igen, efter att mannen och jag stod en hel dag och bakade 60 stycken västerbottenpajer till vårt bröllop
Jag gjorde lite tillbehör och ett av dem var denna paj som var mycket uppskattad. Det är ju alltid bra med lite matiga tillbehör till kräftorna, speciellt om man dricker snaps till
tillbehör. Och det är här Najnis västerbottenpaj med saffran kommer in. Vad passar väl bättre att ta med sig till picknickteatern än en läcker liten västerbottenpaj med saffran
Förutom tunnbrödssnittarna som vi startade med och smördegsflanet som jag gjorde till kräftbuffén så bjöd mamma på sin underbart goda västerbottenpaj med kantareller, svågern bjöd på minirårakor som stektes à la minute med tillbehör som löjrom, knaprig bacon, gräddfil och finhackad rödlök