Smörgåsgurka med sting (min glasburk rymmer 3/4 L)500 g västeråsgurka, skivad300 g vatten50 g salt100 g vatten100 g ättikssprit170 g socker1 tsk senapsfrön1 chili1 feferoniHäll vatten och salt i en bunke. 500 g västeråsgurka
Resulterade i en liten burk smörgåsgurka. De två Västeråsgurkorna vi plockade i veckan. 2 dl vatten 1 dl Ättika 1 dl socker 3 tsk salt Koka ihop ovan Skär de två gurkorna i önskade skivor
Efter att ha konsulterat internet har vi lagt in dem både som smörgåsgurka och saltgurka. Jag hade egentligen inte alls tänkt odla västeråsgurkor, men när 15 fina plantor kostade 20 kronor på byns växtmarknad kunde jag inte låta bli
När jag växte upp gjorde mor Britta ett recept som hette Kungsgårdsgurka och som är en riktigt god, krispig smörgåsgurka, men det är nog mer än 20 år sedan jag åt den sist – hon tyckte till slut att den var lite för omständig och slutade göra den. 1,5 kg Västeråsgurka. 1,5 kg Västeråsgurka