Västeråsgurka ättikssyra recept

Svärmors saltgurka

Svärmors saltgurka

Blanda vatten, salt och ättikssyra och koka upp. 3/4 dl ättikssyra. Låt kallna och tillsätt Attamon. Varva alltsammans och slå över den kalla lagen
Snabbinlagd saltgruka

Snabbinlagd saltgruka

)Till 1 kg västeråsgurka behövs. 1,5 l kallt kokt vatten / 1,5 hg grovt salt / 0,75 dl strösocker / 2,25 grader ättikssyra / 1 gul lök späckad med kryddnejlika / 1 msk kryddpeppar / 1 msk senapskorn / 2 st dillkronor / några skivor pepparrotSkrubba gurkorna rena i kallt vatten och låt dem ligga i kallt vatten ca 30 minuter. Smaklig spis ♥ 1 kg västeråsgurka. / 2,25 grader ättikssyra

Inlagd västeråsgurka

Häll över ättikssyra och blanda. 2½ kg västeråsgurka. 2 grader ättikssyra 24%. Blanda socker och salt. Skiva gurkan och lägg i ett stort kärl varvat med socker och saltblandningen

Bästa receptet på skivad ättiksgurka

3 kg västeråsgurka. 3 grader ättikssyra 24%. Skiva gurkan och blanda allt samman i en hink. Täck gurkan med tex en tallrik och placera en tyngd på så att gurkan kommer att täckas av den lag som bildas