För att göra riktig ramen så behöver du alkaliska nudlar, dvs nudlar med högt PH värde som blir fastare när de läggs i vatten, snarare än västerländsk pasta som mjuknar i vatten
För att göra det hela så mycket enklare för oss fyller vi upp samma gryta med buljong och häller i pastan för att koka den tillsammans med löken ochsvampen
Det blev en vegansk variant med zucchini, svampoch körbärstomater. -) Jag ska absolut ta konceptet vidare och testa igen, kanske med lite mer smaker och lite mindre vatten nästa gång
En av världens kanske mest klassiska grilltillbehör/såser. För någon vecka sedan var det goda såser till grillat, och nu kommer ett här med riktigt schyssta lite större tillbehör till grillat
Jag tror att det här kanske är ett av Sveriges, om inte världens vanligaste vegetariska recept. Visst, jag har skrivit om den något upphottade svampoch spenatlasagnen, om en lasagne med cashewbechamele och salvia, och ett par sorters lasagneliknande pastagratäng här och så en till här
Och ostsåsen förresten, vi gör alltid världensenklaste ostsås när vi gör lasagne, bara rör ner riven ost i crème fraiche så är den klar - enklare kan det väl knappast bli
Lasagne medsvampoch bacon. Själv är jag inne på min näst sista semestervecka nu och har med andra ord bara nästa vecka kvar också innan det är tillbaka till jobbet igen
Efter att ha besökt världens kanske sämsta restaurang, Red Square Restaurant & Lounge i Las Vegas, för ett par år sedan skulle jag här kunna raljera över exakt hur mycket man kan misshandla en Biff Stroganoff
Blanda såsen med den nykokta pastan, och servera omedelbart. en riktigt mullig, gräddig och smakrik pasta, som väl kan sägas vara själva sinnebilden för fredagsmat
Världens bästa Reggie fyller år och vi ska dit och gratta honom. Häll i en valfri mängd svamp av vald sortLåt koka ihop några minuterSmaka av om det behövs någon mer kryddaKoka pastan, häll av den och blanda med oxfilén
Göra en lista på det godaste jag lagat och ätit under året. En av de godaste sopporna jag ätit i år. * Svampoch rotfruktssallad med lagrad ost och brynt smör