Börja med kalkonfilén som tar en bra stund i ugnen eftersom jag bakar den på låg värme. Man ska vara försiktig med fågel och aldrig äta den rosa, det gäller både kyckling och kalkon
Vägrar ni följa mitt råd så varför inte helsteka kalkon inne i ugnen och göra en skysås till det, bland det godare vi har gjort faktiskt och jag radar upp några länkar på grillad kyckling och ugnsstektkalkon här nedan
Lägg filéerna i en ugnsfast form och stick in en termometer. Så valet föll på kalkon. Mamma gjorde ofta julkalkon på annandan och jag älskar den vita fågeln, den gräddiga såsen, den sötbeska brysselkålen och knackiga hasselbackspotatisar
Här kommer så receptet på den ugnsstektakalkonen från förra söndagen. Skölj av kalkonen och torka av den ordentligt och placera i en ugnsform med lite olja i botten
Själva tycker vi att det dagen till ära passar alldeles ypperligt att bjuda er på honungsglaserat och ugnsstektkalkonbröst tillsammans med en underbar apelsinsås
Inget grums i nån av flarrornaI helgen som var, alltså helgen innan våra barn lägligt insjunknade så att vår hotellbokning fick vingar, ugnsstekte vi en hel femkilos fågel i ugnen
100 g kalkon är ca 115 kcal Salta o peppra o lägg filen på ett folieark… Hacka rikligt med örtkryddor…t. Stek i ugn på 150 gr…. ex en potatisgratäng,,,eller som kall på en buffe…eller som smörgåspålägg om det blir något över kanske lite svår att kalori beräkna men 125 gr färsk kalkonfile är 144 kcal och även hög mättnadsfaktor så det är nyttig mat… Glad Påsk Rita 100 g kalkon
Lägg kalkonschnitzlarna på en plan arbetsyta. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg över dem på en plåt och ugnsstek 20 minuter tills genomstekta. 4 kalkonschnitzlar à 175 g