Ugnsstekt fylld kalkon recept

Världens bästa kalkon

Världens bästa kalkon

Några av er har kanske undrat hur det gick med den där kalkonen. Jo, det gick så galet bra att jag inte i mitt liv kan fatta varför jag aldrig tillagat kalkon förut

Kycklinggryta med sjögräsnudlar

Vägrar ni följa mitt råd så varför inte helsteka kalkon inne i ugnen och göra en skysås till det, bland det godare vi har gjort faktiskt och jag radar upp några länkar på grillad kyckling och ugnsstektkalkon här nedan
Frittata på mitt sätt

Frittata på mitt sätt

Jag har hitills kört kalkon (både rökt och ugnsstekt), potatis och salt och peppar. Efter en GI- diet för några år sedan då man bara åt ägg, ägg och så lite mer ägg gjorde att jag kände att min äggkvot var uppfylld för flera år framöver och bara doften av äggröra fick det att vända sig i magen på mig

Ugnsstekt kalkon

För att få den extra saftig tina kalkonen i en rimningslag, se Tipset nedan. Torka kalkonen med hushållspapper
Ugnsstekt kalkon a la Maria

Ugnsstekt kalkon a la Maria

Annat var det när jag var liten, då vi hade egna kalkoner på gården som låg på mellan fem och tio kilo

Helstekt fylld kalkon

Skölj kalkonen på in- och utsidan och torka av den med hushållspapper. Fyll kalkonen med blandningen och bind ihop benen med kökssnöre

Kastanjefylld kalkon

Skär upp och servera, med riset eller hel ugnsstekt potatis, brysselkol är även gott till. Skölj kalkonen på in- och utsidan och torka den lätt

Ugnsstekt hel kyckling

Större fågel, t ex kalkon, gås - i kylskåp 2-3 dygn. Tina. Fryst fågel tinas bäst i sin förpackning. Det räcker att tina den så mycket att ev påse med krås (inkråm) kan tas ut och fågeln kan sköljas inuti och ev delas

Salviadoftande kalkon med ost

Lägg kalkonschnitzlarna på en plan arbetsyta. 4 kalkonschnitzlar à 175 g. Strö osten i ett jämnt lager över och lägg två salviablad på varje schnitzel

Whiskyglaserat kalkonbröst

Pensla kalkonbröstet med marinaden, se till så att det är helt täckt av marinad. Lägg kalkonen på gallret och ugnsstek 30-40 minuter tills gyllene. Ta ut kalkonen ur ugnen och täck över med aluminiumfolie, sätt in den i ugnen och stek ytterligare cirka 15 minuter tills genomstekt. Ta ut kalkonbröstet ur ugnen, låt aluminiumfoliet var kvar och låt det vila 15 minuter innan det skivas. 1½ kg kalkonbröst med ben

Kalkonmiddag med stuffing

Så här på nyårsdagen eller kanske till Trettonhelgen kan det smaka riktigt gott med en ugnsstektkalkon