Några av er har kanske undrat hur det gick med den där kalkonen. Jo, det gick så galet bra att jag inte i mitt liv kan fatta varför jag aldrig tillagat kalkon förut
Vägrar ni följa mitt råd så varför inte helsteka kalkon inne i ugnen och göra en skysås till det, bland det godare vi har gjort faktiskt och jag radar upp några länkar på grillad kyckling och ugnsstektkalkon här nedan
Jag har hitills kört kalkon (både rökt och ugnsstekt), potatis och salt och peppar. Efter en GI- diet för några år sedan då man bara åt ägg, ägg och så lite mer ägg gjorde att jag kände att min äggkvot var uppfylld för flera år framöver och bara doften av äggröra fick det att vända sig i magen på mig
Inget grums i nån av flarrornaI helgen som var, alltså helgen innan våra barn lägligt insjunknade så att vår hotellbokning fick vingar, ugnsstekte vi en hel femkilos fågel i ugnen
Större fågel, t ex kalkon, gås - i kylskåp 2-3 dygn. Tina. Fryst fågel tinas bäst i sin förpackning. Det räcker att tina den så mycket att ev påse med krås (inkråm) kan tas ut och fågeln kan sköljas inuti och ev delas
Pensla kalkonbröstet med marinaden, se till så att det är helt täckt av marinad. Lägg kalkonen på gallret och ugnsstek 30-40 minuter tills gyllene. Ta ut kalkonen ur ugnen och täck över med aluminiumfolie, sätt in den i ugnen och stek ytterligare cirka 15 minuter tills genomstekt. Ta ut kalkonbröstet ur ugnen, låt aluminiumfoliet var kvar och låt det vila 15 minuter innan det skivas. 1½ kg kalkonbröst med ben